設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: sclendan

[風景照分享] 濱崎步7 days special Live in Tokyo

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

QQ
日本真係好.想架車點就點.香港.一早就捉左你去驗車了!
C兄D車音響勁唔勁呀?

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

76 利害.....步姐 都 上
ryuichi 發表於 2010-10-26 20:13

仲有河杯隆一哥哥添呀!

黃金玩家

日本真係好.想架車點就點.香港.一早就捉左你去驗車了!
C兄D車音響勁唔勁呀? ...
rinko 發表於 2010-11-16 23:49

師兄, 莫講氣車音響, 我屋企套cheapAV我都未舞得掂啦..... 不過D聲肯定好過代代本會場入面.....
不過佢地都好有公德心, 架架車開細細聲, 唔會覺得吵耳, 細細聲幾好聲架, 不過試唔到真功夫囉.
同埋佢地一架跟一架咁擺, 每架車車尾位都聽唔到第二架車D聲.

黃金玩家

真係返左黎唔代表"走得甩"!

我老細係日本會場見到上面右上角果set i phone 4 jacket, 千三蚊三個唔算太貴, 但問題係只得一個係鐘意既, 算! 忍忍忍~!

點知日本最近有得打散訂, 但不運外國......

幾經幸苦終於入到手....開心到呢.....

單個裝個packing仲靚過大盒裝呀!

DSCF1258.JPG DSCF1232.JPG DSCF1241.JPG DSCF1237.JPG DSCF1236.JPG DSCF1238.JPG DSCF1253.JPG

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

d車好正呀,ching演唱會氣氛如何?
有機會都要過去睇吓 live show!!

黃金玩家

d車好正呀,ching演唱會氣氛如何?
有機會都要過去睇吓 live show!!
haha161 發表於 2010-11-29 16:57

師兄, 果邊睇氣氛其實同香港步姐live差唔多, 因為佢黎香港幾次都係開得兩場, 入得場既香港fan屎都係至fan果班. (聽聞7 day special會出碟, 師兄有興趣可以試下..... )

但有度好唔同既係, 可能係言語通到既關係, 佢地本地fan屎好識同步姐合作, 應有反應時有, 應靜靜地時就靜, 好鬼乖嫁. 唔係步姐叫唱, 佢地唔會開口跟唱, 唔係好次香港咁, 都唔知聽邊個唱好.... 仲有, 好多時步姐係完場既時候都會放低個咪係地下, 跟住合埋對眼"sh" d觀眾, 唔駛一陣就成場靜晒, 佢就會唔用咪同觀眾答謝. 試過係機場Arena某場live, 步姐有步姐sh, fan屎有fans叫, 步姐足足sh左3分鐘呀先可以開聲.....

不過日本d fan屎一樣會拎部手機出黎偷影, 有d影相, 有d拍片, 不過當要都係要靜雞雞啦.....

仲有一樣野好方便, 因為我同老細果對其實係fans club飛, 係印左名既日本人名既, 老闆叫我地早D入場會無人check. 原來我地個位後面就係"打邊爐"區, 開場前我落左去三次, 好多"野"睇嫁... 我試過同時間見到三個"步姐"係度打邊爐添....

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

唔該ching詳盡解釋,唔知邊度可以買飛(好似香港快達票) ?

黃金玩家

唔該ching詳盡解釋,唔知邊度可以買飛(好似香港快達票) ?
haha161 發表於 2010-11-29 18:57

以我有限既資料所知(我都係第一次... )`, 香港無正式賣飛既方法. 不過聽聞香港既步姐fans club好似有辦法幫到香港既fans買飛.
本身我地計劃去睇live既時候, 已經有留意日本網上飛既價錢, 真係"睇住個市"呀. 但都係有心理準備要過到日本先搵, 聽聞通常都搵到. 事關有個專過日本睇live既朋友次次都係去到會場先買, 都買到平既飛, 即場睇或買定隔幾日睇. 佢話買唔到就算, 不過試左十次八次都未試過睇唔到喎.

以下資料如有錯請指教: 話說日本大部份既live, 都會有小部份飛會留俾fans club, 當中有山頂有近台, 其他既都會官方發售(廢話啦), 又係果句, 不賣國外!  除了所謂"S-Class"既貴賓飛以外 (一陣再講), 所有既飛都一律公價(以呢場計係8500 yen). 錢先俾但位係要抽既, 所以唔知上下前後. 當預訂dead line過左之後, 所有飛包括fans club飛官方都會俾個number你確認"有預你份", 當然如果"反應熱烈"就會有D人無份啦, 而呢個確認number已經會俾人擺晒上網抄喇.... 不過唔抄得太貴, 因為個位好醜都未知, 不過買number就肯定買到飛囉. (當時係香港上日本網見到係一萬至萬五yen一張, 步姐生日果晚要二萬幾! ). 到幾個星期後有number既人收到"實飛"既時候先知道個位係邊. "市場經濟作用"正式運作! 抄飛既人會將手上既靚位抄到好高價(係大黑屋見到唔少飛要35,000yen一張! ), 山頂既就會蝕賣! 想入場既有心人如座位唔靚, 有D會蝕賣自己既尾位飛去買抄飛.
當中有人想快D放得出(蝕放或抄賣也好), 會去舖頭放. 也有抄家會live咁企係會場外face to face咁放. 我地係原宿站過天橋去會場果陣已經見到唔少人舉牌仔放飛. 見到有學生仔小情侶抽得靚位飛, 舉牌話想轉平飛+$$咁話.... 但當中最受歡迎既係果D手上有成疊飛既抄飛佬, 因為佢地夠專業又"蝕得起"(因為賺既俾蝕既更多 ), 有平有貴有唔同場, 各適其式! 而所謂S-Class飛係唯一一早就已經肯定係最靚位又前又正中既飛, 同埋張飛係包左一套齊全果個live既記諗品, 唔駛你排隊. 無記錯係30,000yen. 如果係要買晒D "goods"既fans其實物有所值, 一定平過你買晒D "goos"果個價, 不過要買到S-Class一D都唔易.

而最後我地果兩張飛都係到左果邊先至搵, 最後係原宿竹下通一間專賣演唱會既舖頭買到平飛. 係落機第二日買既, 買左老定D好.  我地Hongkongness唔可以預訂(除非叫係日本人住既人幫手), 要買飛就一係平, 一係勁貴. "貴"既我睇過最平都要16,000一張, 兩張連位既唔止呢個價, 而我地買果對飛係萬幾yen兩張, 對一對個sitting plan, 座中間偏前(不過係差唔多出頂)既座黎講已經好低睇喇. 不過果個朋友話其實幫會場抄飛佬買仲可以平D添. 我我諗, 雖然我地無聽過有假飛, 但感覺上千幾銀野都係好似幫舖頭買(有單嫁)比幫街邊抄飛佬買會有安全感D.....