設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: supergundam

[請教] 捲土重來 請推介前後級推B&W喇叭 Budget(三至五萬)

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

香港passlabs 真係抵用架...
其實老麥同埋passlabs 都有人用黎推b&w....
如果俾我...我就會先買2ch amp 推先...其實師兄用得b&w...都係會用黎聽歌順便睇戲...咁就買佐2ch 先...睇戲要求冇咁大...推得好前置.....睇戲效果都唔會差得去邊....但係聽歌就改善好多...
3-5 萬..我會建議買合併機...其實passlab 得一部合併...合價位...老麥6900 3萬幾...7000 5萬幾...仲可以諗埋德國aa...平d 個部3萬幾...貴d 個部5萬幾...夠曬玩...當然你都可以用其他德國amp呀..法國amp 呀...日本amp 呀等等...大部分都有av bypass

進階玩家

QQ
CHING們 B&W804S 而家大約要幾錢丫 係咪一定要後級先推得到
因為我係朋友屋企聽過B&W書架喇叭  聲好正  所以好其問下

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

香港passlabs 真係抵用架...
其實老麥同埋passlabs 都有人用黎推b&w....
如果俾我...我就會先買2ch amp 推 ...
francis_leung21 發表於 2010-10-13 01:39

PassLab咩型號?有SPEC嗎?同老麥個SPEC可POST來看?
LCDTV : SONY 46Z5500
AV Amplifer : 待定
Power Amplifer : 待定
Blu-Ray Player : 待定
Front Speaker : B&W 804S
Centre Speaker : B&W HTM4S
Rear Speaker : B&W DS3
Subwoofer : 待定

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

老麥7000 就係250w
passlabs x150就150w...x250 就250w 咁...不過你個budget 只可以買到xp10+x150/xa30(class a) passlabs 得一部合併..係你個價位內...
老麥部野250w...
仲有mbl 7008.150w
其實804s 用4萬既合位推一定推得似模似樣..差在你鍾唔鍾意部amp 既性格同埋你間房既注波問題...唔好睇得部amp 既watt 數咁重....amp 既電流/水塘控制力先係最重要...但係呢d point 都好抽象....
其實luxman/金仔合併推b&w 都好....
講真b&w 冇乜邊部amp 唔推得...只要價位arm 就得...佢唔揀amp 的

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

CHING們 B&W804S 而家大約要幾錢丫 係咪一定要後級先推得到
因為我係朋友屋企聽過B&W書架喇叭  聲好正  所 ...
seven9999 發表於 2010-10-13 03:44

依家已經冇804s...變佐804d...價位7 萬2 有90% off..即係6萬5 咁上下...比804s 進步非常之大....至少夠唔夠可以俾佢加價100% 就真係見仁見智...我可以話佢值呢個價...因為同價位基本上性能都相差無幾...呢個價位係5萬至10萬呢個價位...

進階玩家

QQ
回復 45# francis_leung21

太高檔  唔敢諗

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

依家b&w 跳佐5萬留下呢個價位既產品..
可能佢覺得cm 值得係呢個價位compete..
遲d cm7 換新款...可能性能有所提高....

進階玩家

見到CM8剛到, HKD20xxx, 有9拆

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

即係加佐2,3千蚊到...算ok...其實除佐個相大隻..多佐個單元之外有乜分別...

鉑金玩家

依家已經冇804s...變佐804d...價位7 萬2 有90% off..即係6萬5 咁上下...比804s 進步非常之大....至少夠 ...
francis_leung21 發表於 2010-10-13 21:40

I also want to buy 804D do you think Pass Labs X150.5 good enough?