設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 鐵心心

[外國] 生化3D 小評

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

佢收我5蚊丫
仲話會有透視功能TIM
鐵心心 發表於 2010-10-6 20:21

透視功能......係咪真架............

不過女主角........無咩野睇!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

透視功能......係咪真架............

不過女主角........無咩野睇!

...
maner394 發表於 2010-10-6 21:21

我睇觀眾
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

我睇觀眾
鐵心心 發表於 2010-10-6 21:24

................{:4_67:}

黑蚊蚊都睇到........你帶咗夜視鏡呀?

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

................

黑蚊蚊都睇到........你帶咗夜視鏡呀?
maner394 發表於 2010-10-6 21:31

用電筒囉
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

銀級玩家

我覺得呢套 3D 效果同食人倉的一樣咁唔掂 -> 3D無好過有.
- 3D 效果唔突出
- 個眼鏡有個粗框架, 睇戲無晒大 threater feel, 好似用緊 olympus eye-trek 睇戲
- 幅眼鏡令到劃面質素差左
- 字幕都做到 3D, 超低能之餘, 重令閱讀困難左

如果以後 D 戲只有純 3D 版, 應該唔會再入戲院睇

1萬

鉑金玩家

我覺得呢套 3D 效果同食人倉的一樣咁唔掂 -> 3D無好過有.
- 3D 效果唔突出
- 個眼鏡有個粗框架, 睇戲無晒大 ...
miipp 發表於 2010-10-6 21:50

同c兄感覺相反左

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

銀級玩家

同c兄感覺相反左
鐵心心 發表於 2010-10-6 21:57

我唔識 enjoy 呢 D 層次式的所謂 3D 囉.
有時突出左主體, 背鏡變左怖境板咁.....記唔記得細細個收的貴價聖誕卡? 打開會有一舊野彈出來.
這些"層次"好怪異好唔自然囉. 我就寧願正正經經出 2D 好過, 唔使就住要做突出 3D 效果來拍攝.
我係去睇套戲, 睇內容, 劇情為主. 與其攪咁多 3D 野, 不如實際去優化畫面重好.
啊凡達比人讚, 很大程度是因為綠葉 (2D 畫面) 做得好

1萬

鉑金玩家

我唔識 enjoy 呢 D 層次式的所謂 3D 囉.
有時突出左主體, 背鏡變左怖境板咁.....記唔記得細細個收的貴價 ...
miipp 發表於 2010-10-6 22:10

你有道理,3d係唔真實,只係過癮下

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

銀級玩家

你有道理,3d係唔真實,只係過癮下
鐵心心 發表於 2010-10-6 22:14

panasonic 個部 3D plasma (日版) demo 片做得好好, 唔使理內容淨睇畫面一陣, 係幾過癮

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

透視條女,佢收你5蚊
o甘平條女一定五十歲