設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: marcolau

[XB360] 今日入左dr2+kung fu rider(更新,DR2一齊去塌友 Page 2#16)

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

好嘔心....

DR2 掂唔掂C兄???  我想玩
鐵心心 發表於 2010-9-25 13:57

DR我本人認為好玩在限時內完成任務,及玩D高難度花臣挑戰自己,如一次可救幾多人等都好有挑戰性。

而今集玩法同上集完全一樣,好似玩緊同一隻GAME咁,冇驚喜。

限時內完成任務其實好多時間剩好得閒,搞到成日都無無聊聊做無聊事。

而救人仔方面,上集只有少數強性能人仔,要拖8條女唔係易事,相比今集,由於人仔本身已經有好強性能,因此只要比把武器佢就已經通行冇阻,一於唔駛理佢地(不過唔好同佢地去打BOSS,死硬),所以救人難度明顯比較低,對我黎講挑戰性欠奉。

CO-OP方面,本作係過版式,唔似CRACKDOWN般玩大版圖CO-OP可以自己顧自己,但本作又各不相干?!
2 PLAYER只係一個多餘人,唔會影響故事,亦唔會有合作部分,
HOST死左要由上一個SAVE再玩,LEVEL都會翻回之前一樣,好正常。
不過JOIN GAME就著數喇,就算HOST死左能力金錢完全冇影響,LEVEL不會回頭不會減,自己死左只要SAVE就可以保住LEVEL.....
而兩人唔可以分開太遠,所以唔好諗住可以分頭救人。
因此,本作CO-OP,做唔到如BH5的合作性,亦唔會有CRACKDOWN的自由度,有D夾硬加入感。

合成係新玩法,不過其實合成唔係自由的,通常一工具只係1對1~3,而大部份只係得個睇字,攻擊力低,基本武器中,始終狼牙捧仲係最好用。
我只玩左幾個中,不過在合成有一點心得,其實每間合成房附近都一定有1~2組合成物,因此可以好快合成出多張COMBO CARD。
說回來,就因為合來合去都只係用狼牙捧做主打,所以好快就會合到冇心機,我本人自己諗組合已經覺悶,如果係睇住LIST玩就好快想訓。

如冇CO-OP,我諗好快會收皮,不過,我只玩左幾個中,不代表什麼評價,希望往後會有其他驚喜。
搵衫仍然係我最愛嘅部份。

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  marcolau
kung fu rider是否香港背景?件「騎呢」衫好似係「波叔出城」見過・ ...
sunny 發表於 2010-9-25 14:09

只係將香港景砌落去而已,
波叔仲多料過佢.....^^

銀級玩家

kung fu rider 有主題曲,係 MC 唱都幾攪鬼,
c-hing 好玩嗎?
tswtsc 發表於 2010-9-25 14:18

係MC咩,唔覺播~~~^^!
我條女中意多D,我就冇咩興趣。

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

第三張玩咩....好似比人(係死人)SM咁

銀級玩家

第三張玩咩....好似比人(係死人)SM咁
civiclau 發表於 2010-9-25 18:26

你諗sm已經比我想法正路了。

銀級玩家

好嘔心....

DR2 掂唔掂C兄???  我想玩
鐵心心 發表於 2010-9-25 13:57

補充一點,之前講左同人仔打boss一定死硬,不過今日又有新搞作,
day1如果同人仔去打屎坑boss,人仔多數唔夠揪,死硬。
但只要編排好及知道幾時叫停,就可以玩塌友了。
今日玩day 3(非co-op,因為我想單機爆一次先。),發現如果同人仔打boss,只要幫佢地補晒血及夠人數,部份boss仍可被人仔屈死,最多比你行去執兩野。
我只有兩個boss係單人打,其他都可以同人仔一齊打。

事關我拖成8條友去塌佢,順便開埋一次過救8人成就,如果救佢地翻安全屋就會開埋救出10人成就(因為之前有兩個行唔到已經先放左入去)......^^!

塌友上集做唔到,但今集人仔超好揪,所以唔講就笑....
不過唔知點解,拖住成班人仔後,有部分本身會出現的救人位冇出現。
在day 1賭場冇左兩個人,day 2冇左3個band友。
因為我join人game時見過,唔知我做錯定系統限制呢......。