設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小Ga

[合併式擴音機] Int amp 的選擇

高級玩家

如果你睇戲多,我會建議你買U505玩住先,唔鍾意時賣番出去個價都唔差。有錢就直上U509. ...
russianhacker 發表於 2010-9-26 19:01

我其實係聽歌多, 509U , 遲下再upgrade先諗, 因仲有CDP同speaker係個outstanding list 度 , 而家扑左搥505u同D-05

高級玩家

係中環香林大廈試過Spendor A6 , 佢地用Luxman 509U推,cdp Luxman ? 高低音伸延唔係好盡, 平均舒服耐聽聲 ...
ANWKLO 發表於 2010-9-26 22:06

我嗰次都係喺佢度聽呢個setting, 都係類似既感覺, 所以有D保留, 之後無意中喺旺角友情大厦聽多一次, 佢地用505u, D-05黎推隻唔記得左係咩牌子既座地喇叭, 個效果同之前試幾唔同, D聲甜好多, 中音高音都表現得好好, 低音亦都OK, 所以覺得應該係setting問題

專業玩家

How much of Luxman D-05 player now?

高級玩家

How much of Luxman D-05 player now?
russianhacker 發表於 2010-9-26 23:33

唔到兩萬中

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

上過去showroom度聽Roksan K2 Amp and CDP, 之前聽過幾部其他牌子差唔多價位既Amp, 以呢個價錢黎講個質數 ...
小Ga 發表於 2010-9-26 23:00

K2 聲音通透, 斯文淡定, 鬆容, 感覺舒服, 好像一個驕嗲的少女在你臉前, 有Phono, av by-pass, Product of the Year What Hi-Fi Awards 2008, 重要係Made in England, 價唔貴, 個Remote Control重正, 可以learn, 你話去那裡找部好過她呢