設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

我既純AV 組合 (UPDATE AT #49, #52,#58,#71,# 75)

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

幾年前張家檔全部賣晒, 之後賣左一set 套裝機,  一心諗住唔玩AV 架啦.   點知耐唔耐上呢呢個咁毒既網, 吸下吸下, 攪到毒發身亡.  不過都係既, 始終絞婆又邊道守得到寡先得架..............   arm arm 買返呢既時間真係差d就唔記得晒d野點set, 本身之前又未用過onkyo 機, 好彩好快都set 返d基本野.   呢一套組合對於我呢講可以叫做上算滿意咁啦, ARM 聽過我之前用既天龍3802 + 舊既6系B&W + SLP800既組合.    但一鑊過買返d野其實都好傷下,  不過平有平玩貴有貴玩, 總好過乜都冇得玩既.

AV LIST
LCDTV : PHILIPS 37PFL7422
STB :  Magic TV MKV3200
source : HTPC
AV AMP :ONKYO TX-NR5008
Front Speaker : Klipsch LX-23
Centre: Klipsch LX-23
Surround: Klipsch BX-10
SUBWOOFER : KLIPSCH WX-500D
電源濾波 : Belkin PureAV PF50

影到我身水身汗 好去片~~~

ONKYO 除左ARM 我聽之外, 第時升級重可以神不知鬼不覺....

呢個ICON X 系列既SPEAKER 都算幾靚仔, 呢個亦都係我買佢既其中一個原因.

成套野最雞肋既地方就係隻SUB仔啦, 不過冇錢買D皮皮聲既, 唯有用住先囉.

- 完 -

Update on 8/10/2010

評分

參與人數 9威望 +43 金錢 +20 收起 理由
SteveChan@FB + 10 + 10 恭喜Ching!
HD_2 + 10 + 10
freeworld + 3
fuman0123 + 5 對絕係正呀!!
lemonstar + 4 nice shot & system
avmilk + 2
chhanthony + 2
ckman0302 + 5
rlwk2009 + 2

查看全部評分

AMP : Pioneer SC-LX901
Speakers  :  JBL Control 1 Pro X 7pcs
Subwoofer : JL audio E110
projector : BenQ W3000
Player : pioneer BDP-450, Apple TV

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

嘩....師兄咁早出文呀.....
套野都好靚仔WOR
我想問下, 個十仔掂唔掂呀?

黃金玩家

嘩....師兄咁早出文呀.....
套野都好靚仔WOR
我想問下, 個十仔掂唔掂呀?
jarjarlam 發表於 2010-9-15 05:30

哈~  見悶悶地諗住影返套野....  聽日又返下午咪出下文囉~

個SUB 仔其實一般架JA~   不過而家用緊條超級雞線, 可能有D影響. 等下個禮拜條WIND WOULD SUB 線到手希望會好D啦....
Speakers  :  JBL Control 1 Pro X 7pcs
Player : pioneer BDP-450, Apple TV

銀級玩家

76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章

好靚仔呀~~~~

黃金玩家

回復 4# xover

CHING 你玩人既  你D玩具靚仔過我10陪都唔止啦

銀級玩家

76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章

回復  xover

CHING 你玩人既  你D玩具靚仔過我10陪都唔止啦
vc113 發表於 2010-9-15 06:27

千祈唔好咁講... ...玩具不在乎靚唔靚仔或平貴...最緊要好玩...

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

吾系差都好正

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

流哂口水

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

一早俾啲咁醒胃嘅嘢我嘆,真係正呀!!
一買就買全套…一定好夾聲啦真係好靚仔,由其對後置用埋原裝腳架,真係絕配……至於十仔,你覺得麻麻……應該未煲好啫…我覺得幾好款啦!!
最後恭喜晒師兄

鉑金玩家

成套klipsch..又靚又正