設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kei719

[請教] 澳門人系香港買AMP and Speaker

進階玩家

回復 40# monster

可以話我知係邊買MA??我睇好多澳門大型電器都比香港貴好多

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

問下D 鋪頭仔差價沒那麼大

我嘅意思係tv ...  (只要你知價..開心見誠同 d 鋪頭仔傾下..問佢地最平造到咁價位...如果相熟分分鐘有辨價重平過HK都吾奇...)
(..熱門貨好多都造到差吾多價...貴幾百米當買保險同仳..運費測試安裝都要掛?? right!! )

每曰都有貨出出入入..hk ship貨過嚟又吾會話好危險..所以我一般平野/太重會叫速遞公司比埋錢先運埋過尼 door to door 先比錢..(..其他就最多賠運費3~6倍...用25號計.)..

太貴或易爛..我會自己去托佢返尼...

反而糸有冇維修先糸問題..好似去年我個fd貪平6k 係hk 入左部 LG 50 TV ..結果部機有咁M得甘橋第十三個月壞...而家都吾知點搞先好 ?_? '..

高級玩家

回復 41# kei719

Bought 50V20H around the first week of July at 金X. The price is MOP!(@)). You can ask them the list price first then ask the lowest.

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

你係澳門買...少咗一程係香港運番嚟既風險....呢D貴嘢你不如留番澳門買...其他同佢講價(如貨品價錢...運費or安裝費)因為我問過上門校音好似要錢..不過唔記得邊間要

進階玩家

澳門 p46v20h
1. 來X 特價MOP!^(*), 佢話無bdp送,
2. 天X HKD!&))),部贈品就叫我問信x,
3. 豐X MOP!(!)), 有BDP跟
4. 寫EMAIL去問信X 喺HK買MAC保唔保養,3日都唔覆...
5. 諗住問埋金X,震X同PANA XHOP 但未得閒去

睇PRICE.COM
香港價最平HKD!$*)), 無贈品, 連CURRENCY計 +/-MOP!%#)), 同來X都差成MOP千七喎

高級玩家

回復 45# knam

Shipping a 46" TV to Macau may cost few hundreds. Also warranty is a major problem. Have you checked the price at 金X? You can also go to 草堆街 which has few small shops. Good luck

進階玩家

monster ching,

撇除運費呢part, 我喺信X個官網客服留言問佢HK買機MACAU保唔保, 經已3個工作天, 現在都無回音, 一陣要打去專門店套吓料先!

另外有無CHING知HK最平嘅安橋 SR508賣幾多, 有報道話旺角XX地底影音店行貨賣HKD@&XX喎?
呢個消息大慨係一個月前網上見到嘅...

因為國慶假期想過海睇機,要盡量揾多啲料,唔該晒!

進階玩家

剛問過澳門信X,如果喺HK行貨,要喺澳門保養,我要自己寫個書面聲明由HK轉過嚟就由澳門保喇!
所要HK買都諗得過喎!

高級玩家

最重要係澳門呢邊白紙黑字寫明佢地會保,同埋運送途中出問題之後會唔會幫你維修.
托運中出問題,托運公司只負很少責任... Good Luck....

進階玩家

lunch時間去咗新x代,佢有現貨賣hkd!%*)),仲話如果行有bdp送可以代我領取,聽佢口風佢啲貨係直接由hk信X入,所以部贈品要比少少運費...如果係嘅,同hk買只差hkd!!))咋,好似澳門入手會穩陣啲!

另外,金x報價同來x一樣,sales話如果行送嘢就要自己去行登記領取,佢哋唔包!

電話問pana xhop就唔肯報價,淨係話"萬鯪",bdp就只可以用優惠價換,無得送...
雖然部贈品DMP-BD45 只係一般嘢,但有得送同無就爭好遠喇