設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hand神

幽靈車神 美版港版(港版實物圖在第9版)

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

英雄系列既電影不嬲都係我既 "賣飛佛",就算連Catwoman咁爛我都有買黎睇,可想而知我濫睇既地步有幾嚴重!

呢套影評出面普遍都係負面居多,唔係話尼古個樣老餅就話個女主角個樣唔電檔,我呢d勇字當頭,明知山有虎偏向虎山行既人就一於好小理睇左至算 (你當自己係武松咩)。

故事其實就好簡單,尼古後生果時因為為左救老豆,點知被人昆左咁就賣出自己既靈魂,若干年後果個 "地乜野魔" 就委派 (其實係強迫架)佢做惡魔獵人,幫果個 "地乜野魔"  收拾d惡靈,最後就梗係正義必勝啦。

我想講講呢套戲有讚亦都有彈既地方,講左d好野先啦,套野既CG特技都真係幾正,無論變身果時 (車同人都係) 或者全新著火既CG都做得好好,尼古係就係老d,但有一part佢除左件上身衫,頂~~好鬼大隻呀!做女主角後生果個靚妹都幾靚女 (仲同女主角幾似樣添喎),同埋騎馬既舊惡魔獵人一齊變身果o下都好型仔呀!

而彈既都唔小,首先d奸角好鬼化學,果個三魔其實係三傻,幾野就比主角埋單,就算個last大佬,之前講到點勁點巴閉,最後都係呀主角比個眼神交流佢就收左皮勒,而男主角既描述亦都比較表面,變化既過程亦無乜點提,而當中我都唔覺佢有乜挫折 (呢期興英雄落難嘛,好心就追貼d啦),加上女主角又真係幾豬豬地,比情場絕橋王時仲差左,而愛情線亦無乜特別或者令我感動。

總結:一套娛樂性都算ok,起馬睇果時都唔會望錶或者打喊露,但睇完真係無乜回味,有空可以一睇,唔算係好正,但總算好過Catwoman兩班。

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

又可以擺脫埋比能力佢既人呢?

呢點我都睇到抓爆頭:L

2萬

三潮玩家

J J

原帖由 jeff 於 2007-5-28 09:19 發表
第一個gr話撇就撇, 幾鬼型
成套片都講到隻魔控制唔到gr咁
其他魔都係.

咩叫gr?:o

2萬

三潮玩家

J J

原帖由 jeff 於 2007-5-28 09:26 發表
ghost rider

係囉!
話唔撈就唔撈~~~型呀!Smilies006

2萬

三潮玩家

J J

但套戲完全無交代喎:L

2萬

三潮玩家

J J

原帖由 jeff 於 2007-5-28 10:08 發表

電影版好多時就係唔夠位比佢交代,好多時都係口述就算, 重要O岩場合先有得口述.開頭講唔到,就冇得講;P

希望有機會有續篇啦
我覺得呢個角色絕對可以拍得好d

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 lkljason 於 2007-5-28 00:12 發表
英雄系列既電影不嬲都係我既 "賣飛佛",就算連Catwoman咁爛我都有買黎睇,可想而知我濫睇既地步有幾嚴重!

呢套影評出面普遍都係負面居多,唔係話尼古個樣老餅 ...

JJ, 我COPY你既內容可以嗎????
thx~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

2萬

三潮玩家

J J

原帖由 小瑟 於 2007-5-28 14:40 發表

JJ, 我COPY你既內容可以嗎????
thx~~~~

隨便:D

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

某網站講港版單雙碟6月12日上架,Blu-ray就6月21日!!!

http://www.dvdshelf.com/cgi-bin/ncommerce3/ProductDisplay?style=1&prrfnbr=9849160&prmenbr=152&CGRY_NUM=251&LANGUAGE=2&curr=USD

2萬

三潮玩家

J J

單碟就戲院版,孖碟就加詳版,呢個設計真搞野