設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: itoy2008

[電源線] DIY彈性灌沙線計劃中 (update 相係p9#81;p18,#171; p33,#323-325;p35#345)

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

KING Sir, D 錫紙係咪用煮野食個D就ok?同D熱宿膠係咪用係頭尾就得?

via MY Desire ...
minimoai 發表於 2010-11-7 13:23

用普通錫紙得呀啦!如你鍚紙咪唔駛用膠喉用熱宿通包哂成條咪得law!

2萬

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

用普通錫紙得呀啦!如你鍚紙咪唔駛用膠喉用熱宿通包哂成條咪得law! ...
KING 發表於 2010-11-7 13:56

明哂   ... 買多D熱宿通試試先

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

明哂   ... 買多D熱宿通試試先
minimoai 發表於 2010-11-7 16:50

等緊你既大作快手D啦!

2萬

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

等緊你既大作快手D啦!
KING 發表於 2010-11-7 16:53

大作就唔敢當  ... King Sir 出到聲一定會盡快   ... 不過小第新手雞手鴨腳同病病地 ... 要比多D時間

2萬

鉑金玩家

回復  minimoai

minimoai Ching , 要灌砂就隨時攞線比我啦 !
P.S. 我 weekend 先係 香港 , 要勞煩你 就一 ...
KUNGKUNG 發表於 2010-11-7 12:06

KUNG兄唔好咁講,係我勞煩你至真

3萬

鑽石玩家

大作就唔敢當  ... King Sir 出到聲一定會盡快   ... 不過小第新手雞手鴨腳同病病地 . ...
minimoai 發表於 2010-11-7 17:13

哦!唔急既不過要.............快LAW!哈哈!
講笑ja!慢慢黎啦!身體健康最緊要呀!保重保重!
因我都病緊呀!

2萬

鉑金玩家

哦!唔急既不過要.............快LAW!哈哈!
講笑ja!慢慢黎啦!身體健康最緊要呀!保重保重!{:6_19 ...
KING 發表於 2010-11-7 17:16

一定一定...天氣一轉就好易病   .... KING Sir 都要保重

3萬

鑽石玩家

一定一定...天氣一轉就好易病   .... KING Sir 都要保重
minimoai 發表於 2010-11-7 17:31

但冇灌沙既老P線既音質係唔夠有灌沙咁好既!你要求唔好咁高喎!

2萬

鉑金玩家

但冇灌沙既老P線既音質係唔夠有灌沙咁好既!你要求唔好咁高喎!
KING 發表於 2010-11-7 17:40

我都係初學... 有得玩下DIY都ok架啦  ... 要求一定唔會高(依家)

3萬

鑽石玩家

我都係初學... 有得玩下DIY都ok架啦  ... 要求一定唔會高(依家) ...
minimoai 發表於 2010-11-7 17:50

4mm有灌沙同冇灌沙兩條老P線,我有做過比較既不過都係個人感覺黎ja!
我隻木耳祇聽到呢D!失禮報告黎!
玩左成個下午,先用自己條濕9老P線先,作為同部機熱身啦!聽落比起開始時冇咁猛同埋冇咁焗咁!分析力唔差,音場返到黎啦!底音收到D啦!音色平衡算做自然,呢條插左係公司前前後後有兩三個星期呀啦!24小時長開住呀!一定有D唔同既!
聽左個鐘就換條灌沙老P去聽,今次專聽細膩歌啦!大火煲過後, 高音出得盡好多, 中音圓滑返,通透感唔錯!真係幾平衝同自然, 有小小厚潤添!低音收到啦!
兩條比較冇灌沙既輸比有灌沙!有灌沙明顯係背景比之前靜少少, 人聲的細節較亮麗,尾音都長!但音量係比冇灌沙細DD咁!有屏蔽同冇屏蔽既分別!