設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[重低音] 買咗兩隻(Mordaunt-Short Aviano 9) 12寸超低音,試咗用唔番轉頭..

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

我自己用板車兩箱搭高推返屋企樓下大堂時.....
最搞嘢樓下個管理員問乜買咗部大眼雞洗衣機咩.......有無乾衣架.........幾銀呀?真係俾佢吹到啤啤聲

買咗兩隻12寸十仔,試咗用唔番轉頭..........密度/質感/力度都大大提升
SUNFIRE  10寸    用兩隻係師兄度試過幾勁,下潛力强,但都重未做到真正打心口感覺
威力登   12寸    用一隻係德發地庫同朋友度試過BOOM得很利害,唔係我杯茶
MK 250  12寸   用一隻係某師兄到聽過,簡直犀利,打心口速度夠快,呢隻就係我想要 可惜無銀
JL AUDIO   未正式聽過,知道佢正,太貴感覺唔係咁值呢個價......其實自己莫水啫

早前幫朋友買咗呢隻Mordaunt-Short 10寸超低,幫佢駁好一試,發覺原來唔係淨係得大牌子先掂,佢都可以好好爆,重俾到我打心口感覺
前幾日多口問朋友借嚟返屋企試試,點知佢一口答應,返去一試,唔試由自可點知一試 ...........第日忍唔住叫個老友幫我訂兩隻番嚟重要買大2寸
買夠兩隻12寸Mordaunt-Short  Aviano 9 subwoofer,駁好開聲.........原來咁過癮 ,打到心口都瘀埋 ,呢家返唔到轉頭
4.電源線-說明書-subwoofer set up CD.JPG
17.ISOCLENA PREMIUM-1.JPG
21.影影左邊個PAT PAT先.JPG
22.梗要影埋右邊PAT PAT啦.JPG
23.最大得益重可將SINE 60A收番係後面.jpg

評分

參與人數 24威望 +117 金錢 +10 收起 理由
sclendan + 10 + 10 用家心得
circleli + 10 fuman 你對12'' 十仔羨慕死我啦! ...
oakley999 + 3
tanglapyan + 4
rinko + 1
minimoai + 5
aegysd + 10
HP2210 + 10
tommychan1021 + 5 正呀
stanley2468 + 10
ckman0302 + 8
leo25 + 2
timmywan + 5
koo9726 + 5
ktommy + 3
cosworth01hk + 5
chhanthony + 2
ricoy288 + 3
girbaud + 3
peter99 + 5

查看全部評分

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

真係正到無話可說呀

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

CHING, 又係你有新野玩............

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄一隻幾錢呀?

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

買咗兩隻12寸十仔,試咗用唔番轉頭..........密度/質感/力度都大大提升  
SUN ...
fuman0123 發表於 2010-8-30 00:11

咁你原本用緊果隻去左邊呀?

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 2# shing517

雖然唔係甚麽超低大牌子,但勝在親身係自己套架生度試個佢細佬,絕對有信心同樣決心,係度要多謝我位老友借俾我試 ,今次無買錯啦

3萬

鉑金玩家

回復 3# hy358

所以咪兩日無乜點上嚟囉...........

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

隻十仔好靚仔喎.....恭喜師兄...
多口問句.....條powercord 乜野價位呢
AMP: onkyo 707 (NW-18A)
BDP: BDP-7300 (PC: ortofon 3900)
SF: Dali Concept 6 (SFH PX)
SC: Dali Concept Center (SFH PX)
SR: Dali Concept 1 (Belden 8471)
SW: V仔 CHT-10Q (NW-18A, AQ Sub-X)

3萬

鉑金玩家

回復 4# jarjarlam

8毫子唔駛.....兩隻
每隻#())老友價

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 10# fuman0123

咁平, 真係老友wor