設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: jimmyosaka666

[討論] 無咗SC-LX90..TX-NR5008手入..再換LX-83 (12/09/10 63C7000手入)

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

今晚玩過部83....已經成功同部ipad & iphone4聯系喇!!!!呢個功能真係幾好玩
認到部SC-LX8 ...
jimmyosaka666 發表於 2010-9-15 03:08

c兄開到-3.0度...

進階玩家

c兄開到-3.0度...
hogoh 發表於 2010-9-15 17:46

我見冇人投訴咪開大聲少少囉

進階玩家

寫份初期報告先.....
先講部samsung 63c7000!!!!同之前部600m比!!!!黑位唔使講啦!一定唔夠600m靚,特別係睇戲有上下黑邊就即時見光.....但係唔計呢兩條邊....呢部c7000條其他顏色對比方面又唔輪得太多!!!!    ......之後就要鬥速度感.....呢方面就贏幾條街!!!!睇開600m都會發現有拖尾既現像(500m係無呢個現像)....所以一比較就睇得出呢部c7000爽好多!!之於3d功能就無得講啦!600m有3d我就唔使換啦........不過3d plasma真係靚過宜家市面上既3d led好多,起碼唔使開100 or 200hz流暢度.....攪到成個畫面唔夠自然!!!!!

跟住就要講講部lx83..........由於小弟上一部用lx90....所以部機一開聲感覺上已經好相似!!聲底一樣係好干淨,分析力同速度感都好高!!我用葉問1黎試機!!!!係第二段間屋入面打樊少皇交佪part.......部83真係交到貨架!!!拳腳聲,風聲,空間感!!!佢比足你.....當然拳拳到肉既感覺係由隻mx250交出黎架啦!!至於呢段既人聲佢又唔會偏細(唔使特登較大隻中置出人聲)!!!!所以我覺得咁既質數,有ice power,有front high玩,有hdmi 1.4 3d,仲要有得玩icontrol.....我賣左部lx90仲有錢袋番....簡直係低啦.....無換錯呀!!各位師兄如果諗換機既絕對可以考慮呢部lx83.......至於之前部5008呢............第一.....我覺得好似唔多夾我d喇叭.....第二.....我聽慣ice power聲底.....第三.....我鐘情pioneer個外表!!!!所以係唔係我都會揀lx83!!!!!!

不過我朋友今晚唔得閒攞支mic黎set機.....所以我只係用iphone程式黎set住先!!!!!所有喇叭都大約係75db....不過應該會有少少偏差...唯有週兩晚等佢得閒再set多次

小報告完畢

評分

參與人數 2威望 +5 收起 理由
chhanthony + 2 精品文章
bbsai + 3 多謝ching report!!

查看全部評分

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

寫份初期報告先.....
先講部samsung 63c7000!!!!同之前部600m比!!!!黑位唔使講啦!一定唔夠600m靚,特別係睇 ...
jimmyosaka666 發表於 2010-9-16 02:33

c兄之前用lx90,而家用83會唔會感覺downgrade左? 中途又會轉左去玩5008既?

進階玩家

c兄之前用lx90,而家用83會唔會感覺downgrade左? 中途又會轉左去玩5008既?
hogoh 發表於 2010-9-16 02:50

外型上真係downgrade左少少....不週整體合格.....5008....係因為賣晒之前d機....咁訂左3d電視又差唔多到!咪執呢部番黎囉~~~~~點知過左兩日運輸工司打黎話部電視打一爛左.......要寄番轉頭再寄部新既比我......所以我根本掂都未掂過部5008!!!直至部電視到左咪順便set埋部機囉.......哈~~~;點知弟二朝早部83部寄到比我~~~;所以我只係聽左部5008十分鐘左右炸

進階玩家

東芝又話唔洗戴眼鏡架電視  唔知幾時出

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

83可以玩Front Height真係唔錯!佢係咪有HDMI 5入2出?81得4入,唔夠用!

進階玩家

83可以玩Front Height真係唔錯!佢係咪有HDMI 5入2出?81得4入,唔夠用!
avmaster22 發表於 2010-9-17 00:57

計埋前面個組有6入2出

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

回復 110# jimmyosaka666

師兄,兌番港紙幾錢?

進階玩家

回復  jimmyosaka666

師兄,兌番港紙幾錢?
avmaster22 發表於 2010-9-17 01:13

$15左右