設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

The Last Song(碟評劇情實物圖)「最後一曲」Blu-ray台版

1萬

13萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

除咗美版、洲立港版,The Last Song嘅得利台版亦都已經係8月19日上架,NT$998。

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
堅持一夫一妻制 + 1

查看全部評分

1萬

13萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章

RE: The Last Song(碟評劇情實物圖)「最後一曲」Blu-ray台版

一見到Miley Cyrus,會以為呢套又係扮鬼扮馬胡鬧戲,咁就搞錯咗嘞。呢個幫迪迪尼生金蛋嘅樂壇小天后又點會亂接戲拍,喺呢套佢係一本正經演戲。

見個封面可能誤會片名係“My Love Song”,諗著係青春愛情片,其實片名係“The Last Song”,主題其實係講父女情,時日無多嘅演奏家父親Steve Miller (Greg Kinnear飾演)為修補同因父母離異而反叛自棄音樂天份嘅女兒Veronica Miller 暱稱Ronnie (Miley Cyrus飾演)嘅感情而為女兒作一首最後的曲。甚至Ronnie同個超醒目細佬Jonah Miller (Bobby Coleman飾演)嘅姐弟情著墨都唔少。慣於拒絕人嘅Ronnie終於開放完全領略到三種唔同嘅愛。

隻BD畫面自然、畫質嚟講相當乾淨冇乜雜訊,聲效以文戲電影嚟計當然唔會有幾多重低音試機位,但人聲對白場景收音非常清晰。

特別收錄做得唔錯,高清質素嘅刪除片段、同隻MV “When I Look At you” 都值廿皮。

畫質8.5/10分
聲效7.5/10分
劇情演出8.5/10分(自然感人而唔搧情摧淚)

個人認為呢套係今年嘅好影片之一。

both outside.JPG

back zoom.JPG

staying over night.jpg

father duaghter talk.jpg

sister brother talk.jpg

saving turtle eggs.jpg

completing the last song.jpg

評分

參與人數 2威望 +10 金錢 +1 收起 理由
堅持一夫一妻制 + 1
Ken704 + 10

查看全部評分

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好精彩!!!

1萬

13萬

白鑽玩家

咁過癮嘅! 仲出咗隻簡易Easy DVD.

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
堅持一夫一妻制 + 1

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

朗 發表於 2010-8-28 00:24

唔算新鮮事,洲立上次的《羅馬假期》已開始咁做,下星期二出的《波斯王子:超時空之戰》都會咁出。

http://www.post76.com/discuss/vi ... mp;highlight=簡易

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

朗 發表於 2010-8-28 00:24

一入即Play, 冇SF!!! 又平D, 對於其他人係一個Good Choice !!

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

簡易Easy DVD.取代VCD

華娛、老鐳 BD取代DVD

呢套片我分開左3晚睇,可能太累吧.......

1萬

13萬

白鑽玩家

簡易Easy DVD價錢平啲,俾唔同消費能力嘅多一種選擇都好。

評分

參與人數 1金錢 +1 收起 理由
堅持一夫一妻制 + 1

查看全部評分

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

簡易Easy DVD.取代VCD

華娛、老鐳 BD取代DVD

呢套片我分開左3晚睇,可能太累吧.......
...
law1987 發表於 2010-8-28 02:21

會唔會係因為悶呀~~

白鑽玩家

簡易Easy DVD價錢平啲,俾唔同消費能力嘅多一種選擇都好。
朗 發表於 2010-8-28 19:17

簡易版與傳統銷售版, 兩者質素相差很遠!!!