設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

想砌機

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
budget 大約預$3000-4000左右, 唔計monitor
冇特別要求, 基本文書處理上網facebook玩mini game, 開下bluray iso, 睇高清TV, 唔需要勁的display 打機
想砌部可以做到的機有以下的條件:
1. 舊機的soundcard 可以用到, 型號唔記得, 係插PCI糟的
2. 出到dual mon, 一邊駁TV, 一邊駁mon, 用來唱karaoke用, mon display到揀歌畫面
3. 睇高清要好順, 仲可以流暢地錄影, (之前用高清手指駁notebook, 睇的時候好順冇格仔, 但一錄影就有好多格仔)

請問有冇建議的harddware list? 我想依幾日去SSP 執
thank you

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

剛剛上網搵到依個list, 請問有冇問題?
可唔可以用到舊機的soundcard, 係插PCI糟的, 同埋出到dual mon, 一邊駁TV, 一邊駁mon, 用來唱karaoke用, mon display到揀歌畫面
1. AMD Athlon II X4 ADX635WFGI 635 CPU [AM3] BOX 盒裝 HK$ 770
2. FOXCONN A8G-I/AM3 AMD 770,DDR-III M/B 黑魂板 HK$ 470
3. Kingston DDR-3 1333MHz 2G Ram KVR1333D3N9/2G   HK$ 329
4. Hitachi 500GB HDS721050CLA362 SATA II/16MB HDD HK$ 286
5. LG GH-22NS50 22X DVD Writer /SATA/黑色 HK$ 143
6. XFX HD-577X-ZNFC HD5770 HDMI 1GB DDR5 HK$ 1180
7. Cooler Master RS460 Real Power Pro 460W 80 Plus 火牛 HK$ 439
8. COOLER MASTER CA-RC334KK Elite 334 ATX Case 全黑色 HK$ 245

星級玩家

俾多30蚊用640啦!
火牛可以用 Antec NeoEco 520W $495
另外HD可以買大D啦!

星級玩家

板會唔會考慮用吧塊呢?
ASRock 770 Extreme3 USB3.0,SATA3 $560

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

thanks ching!
我對harddisk 一竅不通的!
請問用640即係咩野?
其實咁0既組合出唔出到dual mon?

星級玩家

CPU : AMD AthlonII X4 Quad-Core 640 CPU, 3GHz, 4 Cores, 2MB L2, , 45nm, AM3  $800
你塊5770 display card可以出到dual mon

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

CPU : AMD AthlonII X4 Quad-Core 640 CPU, 3GHz, 4 Cores, 2MB L2, , 45nm, AM3  $800
你塊5770 display c ...
aiken 發表於 2010-8-25 22:13

咁可唔可以bitstream, 入onkyo 876出HD audio??
thanks!

星級玩家

咁可唔可以bitstream, 入onkyo 876出HD audio??
thanks!
smartfai 發表於 2010-8-25 22:24

可以bitstream到你部876出HDAudio

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

另外想問有冇0的case 散熱較好?
我驚用得耐會overheat
上網見到有人話COOLER MASTER CA-RC334KK Elite 334 ATX Case 設計上有問題
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1224323

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

可以bitstream到你部876出HDAudio
aiken 發表於 2010-8-25 22:28

thank you
請問買夠1TB harddisk 用咩野型號好?