設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] [MUL] Medal of Honor(現正發售)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

「我們評估了現有資產、知識產權以及旗下的天才開發團隊,我們意識到是讓《榮譽勳章》歸來的時候了,但是必須要採取全新的方式,全新的起點,這就是過去18個月我們做的事情,對於遊戲重新啟動我們真的感到非常興奮。」

EA Games總裁Frank Gibeau

遊戲名稱 : Medal of Honor(榮譽勳章)
平台 : PC/PS3/360
10月12日(中英文合版)

遊戲簡介:
07年推出嘅Medal of Honor : Airborne標誌住MOH嘅時代正式結束。然而EA並冇因此而將整個系列打入冷宮。係去年12月,EA正式宣佈MOH復活,而呢款重新的作品名為Medal of Honor(Frank Gibeau解釋名稱帶有「重新啟動」嘅意思)。本作將擺脫系列一貫嘅二戰背景,轉為以近年好火嘅阿富汗戰爭作為遊戲背景。既然有「復活」嘅意味,EA當然唔會就咁樣敷衍了事。為左製作出最高嘅單人遊戲及多人遊戲體驗,EA特別派出EALA(現名Danger Close)製作單人遊戲,另外Battlefield系列嘅開發團隊DICE將會負責多人遊戲部份。而為使遊戲更加真實,EA搵黎真正嘅美國頂尖特殊部隊Tier 1嘅前部隊成員協助開發遊戲,務求令玩家感受到呢隊受命於NCA嘅神秘部隊嘅真實生活,及體會飽受戰火摧殘的阿富汗嘅現代戰場。另外EA又同樂隊Linkin Park合作,為本作獻上配樂The Catalyst。

Medal of Honor嘅單人遊戲採用修改版UE3引擎(PS3版再度悲劇?),而多人遊戲部份則採用Bad Company嘅Frostbite1.5引擎。另外本作更破天慌推出全平台中文版,香港玩家有福了。

限定版內容:
1. 購買本作限定版將可優先下載MP7﹑TOZ-194同870MC2三款武器,其中MP7更係獨佔武器。
限定版預告片
[YoutubeHD]5Spz8mXd11A&feature=player_embedded[/YoutubeHD]

2. 本作限定版將包含DICE大作Battlefield3 Beta資格。

3. Medal of Honor嘅PS3限定版將獨家包含MOH初代Medal of Honor : Frontline高清復刻版。

遊戲相關影像
GTTV單人遊戲片段
[YoutubeHD]yBLTSPbPDBY[/YoutubeHD]

預告片1
[YoutubeHD]C3VLXGMACzs[/YoutubeHD]

預告片2
[YoutubeHD]JCZvMcqQeRY[/YoutubeHD]

預告片3
[YoutubeHD]CWIXmPtVpFU[/YoutubeHD]

預告片4
[YoutubeHD]l1njQT9kJaM&p=41A8C1AB097E327B&playnext=1&index=16[/YoutubeHD]

預告片5
[YoutubeHD]UmNs2sb0pqE&feature=channel[/YoutubeHD]

多人遊戲預告片
[YoutubeHD]2dQeRqfo6K0[/YoutubeHD]

Linkin Park - The Catalyst MV
[YoutubeHD]TmQ-R71eqUk[/YoutubeHD]

遊戲畫面:
0000355288.jpg 0000355289.jpg 0000355290.jpg 0000355291.jpg 0000355292.jpg 980769_20100218_screen001.jpg 980769_20100218_screen002.jpg 980769_20100218_screen003.jpg 980769_20100218_screen004.jpg 980769_20100218_screen005.jpg 980769_20100514_screen001.jpg 980769_20100514_screen002.jpg 980769_20100514_screen003.jpg 980769_20100514_screen004.jpg 980769_20100514_screen005.jpg 980769_20100514_screen006.jpg 980769_20100514_screen007.jpg

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
wil-wil + 10

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

更新一段GC2010嘅阿帕奇直昇機關卡片段~十分精彩~
[YoutubeHD]C5j2l2JrM8c[/YoutubeHD]

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我e前好鐘意玩pc隻Medal of Honor ,上網同朋友打,好2次大戰feel,
好正
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

黃金玩家

我e前好鐘意玩pc隻Medal of Honor ,上網同朋友打,好2次大戰feel,
好正
鐵心心 發表於 2010-8-21 19:12

咁Ching要唔要買隻PS3限定版返黎回味下?

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

咁Ching要唔要買隻PS3限定版返黎回味下?
@肥狗仔@ 發表於 2010-8-21 19:37

可能啦  睇睇好唔好玩先,e個年頭太多槍game,唔似當年得幾隻比人選擇
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

黃金玩家

可能啦  睇睇好唔好玩先,e個年頭太多槍game,唔似當年得幾隻比人選擇
鐵心心 發表於 2010-8-21 19:52

我覺得呢隻點都好過一成不變嘅COD嘅~不過客觀黎講呢隻玩真實的(起碼單人遊戲係)~COD玩爽快的~我就肯定會買MOH~一黎玩COD已經玩到厭~二黎黎緊太多野買~game黎講我唸只會買GT5﹑VANQUISH﹑MOH

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

聽講玩過beta 既人勁踩隻game.

如: 行路好似滑雪.

射成排子彈都唔死.

車上weapon 一樣, 射d 人射極都唔死.

枝枝鎗d聲都一樣,

講到隻game 超垃圾. 想買既c hing 睇定d 先好.

黃金玩家

射成排子彈都唔死.

車上weapon 一樣, 射d 人射極都唔 ...
kefana 發表於 2010-8-21 21:39

放心~我為單人遊戲而買的~呢隻GAME嘅多人遊戲同BC2差唔多~人地DICE整緊BF3仲邊有時間理你~

黃金玩家

射成排子彈都唔死.

車上weapon 一樣, 射d 人射極都唔 ...
kefana 發表於 2010-8-21 21:39

不過話說我上次玩Beta都冇呢種情況~所以我估都係網絡連線問題~本作Beta果陣連線質素都幾差下嘅~希望正式版出果陣可以做好d~

黃金玩家

更新官方多人遊戲演示:
[YoutubeHD]R2VpdI1ILDw[/YoutubeHD]