設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] BioShock Infinite (57樓~最終發售預告片/年度最高分遊戲)

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我都尋日在朋友家試玩左,畫面好靚,女主角靈感好似迪士尼風格,全背景氣氛好好,但開頭只係一邊走,一邊睇風景,見地上有錢就執錢,不停亂執野,加上全英文,小弟睇不明,感覺好悶,好似唔知在做咩???
當我去到睇魔術那處,又唔知做錯咩事,比死差佬當壞人,之後同班差佬打起來,仲變左不停殺差佬,我係好人定係壞人???
打左一大半,即係我亂走亂動才找到女主角,我差不多玩左三個幾鐘了,夜了,朋友都要睡,我都要回家了,只係完全不明白這個遊戲講咩,希望肥狗兄不要生我氣,因為我知道肥兄都想介紹一個好的遊戲game給小弟玩,但不知何解,完全冇法玩上癮,可能我本身對第一身冇興趣????
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

DVD迷 發表於 2013-3-28 09:23
我都尋日在朋友家試玩左,畫面好靚,女主角靈感好似迪士尼風格,全背景氣氛好好,但開頭只係一邊走,一邊睇 ...

唔好咁講^^各有所好,特別係game哩D冇話邊隻一定岩哂所有人玩,果D無雙﹑FF好多人捧,但個人冇玩過幾多隻。今次《BioShock Infinite》流程好長下,我玩左11粒鐘都仲未爆。一開始個國慶日我都行左差唔多一個鐘。不過的確,今次個故事背景同劇情本身係佔左遊戲嘅5成內容,如果完全唔識英文就會玩得比較吃力。其實1樓已經更新左故事大綱/特色之類嘅野。個天空之城一開始係屬於宗教國家,類似梵蒂岡(以教治國)。當地所有軍隊/警察都係尊從教王嘅號令行事。教王喺當地被人稱為先知,自稱擁有神力可以預知未來。有一個細節係隻game初頭就有的,一張宣傳海報寫住若果有人隻手上有刻有"PA"兩字,咁果個人就係False Shepherd(壞牧人),而男主隻手又有"PA"兩字。所以當主角之後比警察見到佢隻手果陣所有警察同軍隊都追住佢黎打。

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

滿分評價增至29個~

AtomicGamer
Gameplanet
Guardian
Cheat Code Central
Giant Bomb
Eurogamer Portugal
Machinima
Toronto Sun
Gamereactor Denmark
games(TM)
Telegraph
Gameblog.fr
AusGamers
Game Informer
The Escapist
Destructoid
Gamereactor Sweden
Gamer.nl
Joystiq
Eurogamer
Polygon
Eurogamer Sweden
Xbox360Achievements
BigPond GameArena
EGM
Digital Spy
TheSixthAxis
LaPS3
Playstation Official Magazine UK

銀級玩家

入手了~~

評分

參與人數 2威望 +18 收起 理由
DVD迷 + 6
@肥狗仔@ + 12

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@肥狗仔@ 發表於 2013-3-28 10:59
唔好咁講^^各有所好,特別係game哩D冇話必隻一定岩哂所有人玩,果D無雙﹑FF好多人捧,但個人冇玩過幾多隻 ...

其實如果呢隻game有中字就好d,起碼可以明白講咩,不過有d game冇中字,只得英文我都一樣玩得好過癮,原因係好易明白點玩和知道要去做d咩事情,不過講又講,就算有d game有中字我都未必有興趣玩的,好似你話最多人捧的FF系列大作咁,我一集都未玩過,只知道一個靚字,但在ps3就有入FF12,仲係有中字…不過冇用啦,因為Rpg game就悶到我想死,來來去去都係果一兩個打法,玩左幾關冇再玩,仲走去入埋FF12 2,但買左返來,值到衣嫁都未玩過,所以呢隻BIOSHOCK INFINITE我都會入,想過幾日睇下會唔再平d,因為玩過後,對這個女主角好有興趣!
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

DVD迷 發表於 2013-3-29 00:04
其實如果呢隻game有中字就好d,起碼可以明白講咩,不過有d game冇中字,只得英文我都一樣玩得好過癮,原 ...

good^^到時記得玩埋第一集~

黃金玩家

打左13粒鐘終於爆機~結局震撼程度可以話前所未有~遲下出篇review先~