設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

2010 AV SHOW [7/8] 實況 + 戰利品

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

昨天around 10:30入場, 8pm離場
由於部DC無電, 所以有D相用iphone影, 睇相啦

好多Voodoo毒蛇

個Cushion好靚

就係呢個攤位

個投影好靚

初頭以為係頂project落黎

原來係地下果個Sanyo projector

個原理係...

跟住係JL Audio F113

JL Audio G213 (見到有ching雙十用113, 唔知有無ching癲到雙十用佢)

JL Audio G213面板

我覺得好似老反店

屋企夠大擺佢幾型仔

老反B&W, 不過都幾靚仔
(真的B&W無擺, 又唔見Kharma同Goldmund果D, >_<")

呢個係Miro入面睇戲, 答問題仲有野送, 有環球$10 coupon
入面套Denon+MK 7.1同Subwoofer(十仔唔係MK)麻麻地, 得個爆字, 無layer

米樂d靚女

Sim Audio
$7xx,xxx的AV

Edition 8
普逍版 $12,xxx

限量版 $16,xxx

個source係DAC202 + Macbook (itunes + Amarra)
個Source好過舊年, 但個output真係麻麻
如果換左係HD800, 即刻毒發身亡, 帶晒返屋企

SunFire HRS-12 (真係好摼位)

呢條speaker cable閃閃發光

Klipsch D model (右面果個唔錯)

Mcintosh

Focal

KEF

KEF Reference

KEF Blade

KEF Speaker Structure

KEF 大玩Color

TAD (Pioneer d Top Model)

QUAD Centre (Black & White)

KEF (可惜無果隻SACD送 )

唔記得係乜

揸的士

鐵三角

ATH-PRO700 GOLD

ATH-W1000X ($3,999)

呢隻真係音色唔錯, 顏色就....

ISOClean

LINN (估唔到單單部DSI可以推得個JBL座地咁好)

Dynaudio

跟住係4:30pm大草哥哥同Accuphase個show

Accuphase個社長都有黎呢 (first time)

大草哥哥
第1首Paul & Mary唔錯, beyond果首個音場master完後係闊左,
學友隻玻璃CD貴成百幾倍, 可惜提升只在10%以下, 唔怪得只造了40隻, 我覺得大草都係硬食第40隻玻璃CD,
見會場有得訂幾隻玻璃CD(玉置浩二酒紅色的心, Leopold Stokowsky同埋彭玲隻給我愛過的男孩),
每隻$12000, 不過真係太貴.

E560 (One of my target)

今次個show的主角3800 (木邊包圍真係好靚 )

LUXMAN

KISO Accoustic HB-1

論開揚, 呢d SPEAKER真係WIN晒

McIntosh my dream amp (影到佢好夢幻)

Focal JM Lab Utopia

Asia Theatre

Avalon

Jeff Rowland

今次的收鑊

Alan, Leslie同埋Jacky(全部$135)入面已經無晒

胡琳$98同Lily$95都係出面平d

private corner$225(用左$10 Coupon), 蔡琴$165入面已經無晒

呢2隻都係出面平D, 上$178(入面唔見有)同下$228(入面$250)

呢3隻最平 (SACD $50, 華納24K $25), Joey, 阿Sam同Ah Mei SACD都係$50, 好抵

AV SHOW LPCD + SACD

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ming + 10 + 10

查看全部評分

專業玩家

76 榮譽慈善家勲章

厲害厲害...............

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

收獲豐富.

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

真係好多相,可以睇番當時盛況WOR....

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

so detail ar! Thanks!!

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

超級毒帖...

進階玩家

回復 1# jack331

多謝師兄報導.有好多地方自己都入到

進階玩家

不過碟價比出面貴,下次唔買

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

多謝大家入黎觀賞, 其實去下呢d影音展真係唔錯, 可以睇下同聽下自己平時唔多機會接觸到野, 清楚d自己心目中的器材啱唔啱自己, 雖然好難認真試到, 不過都算係可以開心下, 又可以見識下d新野, 先至知道自己套野差d乜(我套野就係差d$$去upgrade). 最好係仲有隻碟送埋(安慰自己, 其實係入場費包埋), 好似d玻璃CD咁, 就算最喜愛專輯會出都唔捨得買, 有$$都留番黎upgrade或者買多幾隻碟.

黃金玩家

好多靚相,多謝ching分享