設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: siuwing

[請教] 想擁有一對喇叭但又驚玩唔好,大家點睇?

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

驚就永遠唔會開始,一闊三大一定要預埋,最後結果;要睇你自己對天使魔鬼羅...
小弟乃AVP 即係玩AV永遠掛住P牌 醜死鬼..

高級玩家

驚就永遠唔會開始,一闊三大一定要預埋,最後結果;要睇你自己對天使魔鬼羅... ...
datacoma 發表於 2010-8-7 20:37

最驚呢樣,到時心思思部509就大獲~
tv:PANASONIC pv60
bd PLAYER:PIONEER 09
amp:DENON 4308
前置:mk 750
中置:mk 750
後置:surr55
sub:mk 1250

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好簡單,得兩個可能:

1.過多幾年後......
   你因為曾經玩得唔好,而有咗經驗,宜家玩得好咗

2.過多幾年後......
   你仲係驚緊玩得唔好,到頭來乜都無玩過......
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

高級玩家

好簡單,得兩個可能:

1.過多幾年後......
   你因為曾經玩得唔好,而有咗經驗,宜家玩得好咗

2.過多幾年後.. ...
245141525 發表於 2010-8-7 22:29

講得非常好, 不愧為 "行動組版主" !  
新手入門

進階玩家

驚就唔好買囉!未玩就己經咁多顧忌,你鍾意極有限.明未?

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

"一闊3大" 這個形容詞深深體驗

高級玩家

"一闊3大" 這個形容詞深深體驗
wwwbrian 發表於 2010-8-9 00:06

HIFI最驚都係呢樣~
tv:PANASONIC pv60
bd PLAYER:PIONEER 09
amp:DENON 4308
前置:mk 750
中置:mk 750
後置:surr55
sub:mk 1250

進階玩家

我係唔識驚的一類,
平時經常睇漫畫, 玩ps3, 聽歌, 睇戲, 踩單車,
養爬蟲動物, 影相...........樣樣要投資落去都可以用你好多錢,

剩係買相機, 聽歌睇戲, 同養寵物, 好認真玩的話, 每樣都可以
將我啲積蓄用哂!
好彩無玩車,如果唔係要問人借錢添,
不過用哂咪又儲過囉!

尤其依家有個好處, 有二手市場,
例如相機鏡頭, 如果二手買番來狀態好,
賣番出去, 有時有錢執添!
一買一賣, 可能用你幾百已經夠玩一排,
好過租!

影音二手市場, 唔係好熟,
不過如果玩啲正嘢, 二手價應該唔會差,
玩得有技巧啲, 有節制啲啲, 都唔係使好多錢唧!

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我係唔識驚的一類,
平時經常睇漫畫, 玩ps3, 聽歌, 睇戲, 踩單車,
養爬蟲動物, 影相...........樣樣要投資落 ...
eric23sg 發表於 2010-8-9 13:40

相機鏡頭都好d, 放二手仲分分無蝕.

HiFi就真係好難講. 放到7折都已經好好. 一闊三大其實睇落好似好表面. 你買對speaker, 起碼要搵雙倍價錢既amp去服侍佢. 如果一步到位比你搵到部amp同對speaker係天仙配, 咁已經係最理想. 但HiFi既野, 真係好多時未入門, 接上你對speaker, 都係估估下. 唔好彩唔夾, 一出一入, 又唔見d. 所以洗費分分鐘唔只一闊三大咁簡單. 不過, 其實玩得HiFi都預0左.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Triangle may not need an expensive amp to push like 805, 805 really hard to push, you need an extra budget for amp if you buy this speaker, even CM1 already have this situation.....