設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wwwbrian

[請教] Int. Amp & CDP 介紹

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 81# wwwalterhk

喂..去睇下呢你部o岩唔o岩你心水? http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其實唔買cdp..可唔可以暫時用電腦source 去聽歌先呢?
係唔係差好遠?
乜野係dac? ...
wwwbrian 發表於 2010-8-10 21:07

DAC are Digital to Analog Converter, you just connect CD/DVD Player digital out to DAC digital in, then you can improve your player performance.

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

§●本站主旨●§
Post76係一個興趣分享平台,會以尊重討論,理性分享為首要

希望大家留心一吓!
Post76 我們手牽手,互相信任,共進退!

進階玩家

回復 83# mankoo米高

我點唔專重法呢?點唔理性呢?

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 84# wwwalex

因為你喺post中用嘅交談方式,語氣都係呢個網站唔歡迎嘅,
post76主版有清楚表達我哋§●本站主旨●§ ,
你有興趣成為網站其中一份子就請尊重及跟隨返網站嘅文化,
而且有版友正式向我們投訴此事,我原先無喺版面講而只係刪文及作出提示指引,
係因為我見到你係屬於新會員,考慮到你可能在新環境或需時間適應,
但既然你主動喺版面問,咁我都講清楚啲,Post76真係唔歡迎版友用這種交流方式,希望大家合作

wwwalterhk Ching,想搵個袋啫,你唔洗講咁多廢話吖!
wwwalex 發表於 2010-8-11 12:40

咁佢都講得arm wor D咩OC啫!你就攪事啦,人地就係唔識先問你黑膠加DAC,你又串人!唔想答咪唔好答Lor... ...
wwwalex 發表於 2010-8-11 19:04
Post76 我們手牽手,互相信任,共進退!

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

DAC are Digital to Analog Converter, you just connect CD/DVD Player digital out to DAC digita ...
babuwa 發表於 2010-8-11 14:33

ching, wondering if cdplayer like the new marantz SA8004 function USB DAC 機能搭載,
再加上2聲道前級或合併機都有DAC, 咁請問2邊都有會點架?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ching, wondering if cdplayer like the new marantz SA8004 function USB DAC 機能搭載,
再加上2聲道前 ...
lemonstar 發表於 2010-8-12 22:50

係Double咗個DAC, 咁咪變咗有兩個DAC, 到時你睇吓SA8004個DAC靚D,定係前級/合併個DAC靚D,二選一來用law,用amp內置DAC就慳多條RCA線。

進階玩家

係Double咗個DAC, 咁咪變咗有兩個DAC, 到時你睇吓SA8004個DAC靚D,定係前級/合併個DAC靚D,二選一來用law, ...
babuwa 發表於 2010-8-13 00:20

咁買個好D嘅DAC咪仲好!

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

係Double咗個DAC, 咁咪變咗有兩個DAC, 到時你睇吓SA8004個DAC靚D,定係前級/合併個DAC靚D,二選一來用law, ...
babuwa 發表於 2010-8-13 00:20

understood. thanks.