設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: liljon852

應該搵唔到可以更古怪既組合XD

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 10# liljon852

放心,你上得黎76,一定大把師兄教到你野
我都係度學唔小野

高級玩家

回復  liljon852

放心,你上得黎76,一定大把師兄教到你野
我都係度學唔小野 ...
fuman0123 發表於 2010-8-3 12:59

宜家已經學緊lu~
睇緊av影音入門小知識個版, 好多野可以學!!

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 12# liljon852

果然夠進取呀

高級玩家

對喇叭當番用後置, 單睇設計同牌子, 我估當後置都會好唔錯...
上多點黎爬文同吹水, 就不會比SALE老點的了,  ...
Jeff.C.Y 發表於 2010-8-3 13:24

會呀~不過會買左部denon 1911先, 因為部amp都已經壞壞地, 有時會不斷係analog同optical之間跳黎跳去.
跟住過多排再有閒錢時就會買前置喇叭
現階段, 唯有繼續後置當前置用黎頂住先, 慢慢一步一步換番好套野>_<

宜家人大左, 唔會再信sales講既野, 真係信佢一成雙目失明...
買車如是, 買樓如是, 買av都如是=.=

高級玩家

其實又未必因為係木耳, 而是可能師兄無乜去聽其他野, 無比較之下, 就唔會有分別...
如似我個朋友咁, 佢一 ...
Jeff.C.Y 發表於 2010-8-3 13:29

我身邊完全冇人會花錢去買影音, 最肯花錢果個frd都係買samsung 5.1
其他果d, 只係用laptop喇叭, 好少少既就用百幾2百蚊果d電腦喇叭

其實一直都好想聽下果d高級影音, 但又冇機會, 自己知自己買唔起, 又唔夠膽走去人地d試聽房試下聽...

高級玩家

天龍1911, 幾好喔, 有無聽其他? YAMAHA, 先鋒, 安橋, marantz...
大家都各有長處, 反正師兄未買, 而且又 ...
Jeff.C.Y 發表於 2010-8-3 13:42

未聽其他呀~黎緊應該星期4或5去買, 諗住到時先慢慢試聽埋其他牌子再扑鎚
本來搵左3部出黎選擇, 分別係denon 1911 (或者可能買1611), onkyo sr608同marantz nr-1601
後來上左黎問過d師兄既意見, 都係話denon 1911岩我既需求多d (我用黎聽pop music, hip hop, 間中純音樂, 仲有會睇戲同打機, 想低頻好少少), 所以就鎖定左1911喇

師兄你真係好nice^^ 第日一定有機會大家做個朋友既~到時大把野要請教你^^

星期日有影音展@@ 真係你唔講我都唔知>_<
唉呀~但星期6過macau搵朋友, 唔知星期日返黎香港未>_< 萬一到時返得切黎既, 真係要拉下師兄衫尾入場開下眼界

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

唔緊要, 响post76呢度真係大把野學, 而且呢度d ching係唔收學費既.
不過, 你就要交學費比d 影音店, 仲會越交越多, 永無止境

高級玩家

唔緊要, 响post76呢度真係大把野學, 而且呢度d ching係唔收學費既.
不過, 你就要交學費比d 影音 ...
leo25 發表於 2010-8-3 13:59

睇黎影音呢一樣玩意, 真係令我又驚又喜, 心情很複雜XD

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

E對睇樣似係環嬈喇叭

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 22# liljon852

1911不如4310 如此一來就免去日後經常身痕想升級的後患,可以安枕無懮      如不一步到位日後升級一賣一買,會蝕更多