設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 劉一舟

[香港影音玩樂展] 《機動戦士ガンダムUC(ユニコーン) Part 2》Blu-ray

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

等得好苦

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

都唔係呀, 個造型相對seed, 00 o個d都拉返近左, 隻新安洲我第一次睇以為係沙煞比,哈哈 ...
timka 發表於 2010-7-22 07:47

係咩? 有D咁事? 可能我太抗拒喇, 咁要上網搵下料見識下先, o岩睇都唔定喎, 唔該師兄....

之前果d wing Gundam赫怕左我. 我都係鐘意元祖0079, 0080/83果D, 最最期都要數到MS08喇.

係來都鐘意埋沙煞比, RX93果期d MS, 睇慣左F90, F91果D都OK.....

不過唔知點解, 始終都麻麻地Z同ZZ, 雖然好多大佬都鐘意Z gundam, 但果期d野我寧願揀S-Gundam同Z-plus lu...

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

係咩? 有D咁事? 可能我太抗拒喇, 咁要上網搵下料見識下先, o岩睇都唔定喎, 唔該師兄....
...
sclendan 發表於 2010-7-22 10:59

咁你都真係好耐冇睇Gundam喇, 呢套係講UC0096年, 馬反三年後嘅故事.

星級玩家

...
sclendan 發表於 2010-7-22 10:59

WING GUNDAM唔錯wo, 反而我覺得S GUNDAM激左D, 不過近年GUNDAM既線條好似slim左同圓滑左, 我都唔太鍾意
classic少少反而ok, 白式o個d雖然唔係gumdam頭, 但都唔錯, 就算係歹角機體都係以前既比較好~
Timka = kaisze
Panasonic 49CX700
Yamaha RX-A1070
Pioneer BDP-430
PS4
Quad 21L + L Center
Mirage Prestige
Sunfire HRS-8

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

我覺得uc都算近十年高達最似樣一套.
w,seed,00嗰d興趣不大,武斗直頭頂唔順.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我覺得 UC 比我感覺好似 ZETA

黃金玩家

咁你都真係好耐冇睇Gundam喇, 呢套係講UC0096年, 馬反三年後嘅故事.
MSZ 發表於 2010-7-22 11:35

係呀師兄, Gundam引我met luck好耐, out晒喇我......

原來係0096, 怪不得人物設定(形像衫款果d)有D熟口熟面, 等我都去了解下先.....

黃金玩家

回復 14# timka

只可以講口味唔同, 其實我都覺得Wing系果D MS畫得幾靚, 主角配角機體都靚, 不過無法子, 年紀大喇, 先入為主, 主要接受唔到果對翼囉......

黃金玩家

我覺得uc都算近十年高達最似樣一套.
w,seed,00嗰d興趣不大,武斗直頭頂唔順. ...
wildwolf007 發表於 2010-7-22 12:09

武斗.....? 師兄講起喇, 我就係唔記得個名, 係咪照係"那破倫", "美式足球", "中國龍"果埋? 我又係最頂唔住呢期!

不過呢, 齋睇設定, 齋以欣償"創作"角度去睇呢, 將唔同國家文化特色溶入高達度其實佢交足貨, 真係發揮得唔錯添. 不過都係果句, 放落高達度, 我真係接受唔到囉(包括故事背景).....

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

武斗.....? 師兄講起喇, 我就係唔記得個名, 係咪照係"那破倫", "美式足球", "中國龍"果埋? 我又係最 ...
sclendan 發表於 2010-7-22 14:38

日本仔創意係有,不過好似美少女高達就唔係人人都訂得訓.....

唔知有冇機會出s gundam同海茲爾,兩套都係模型行先,未有動畫.