設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: mtrprince811

[請教] Pioneer 500M 畫面問題 (已加相 #4) - 紫雨風暴!!!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

hi ching, 2008年10月買的, 過晒保養了. 就算唔過, 都只係包人工, 唔包零件錢.  

數字台水貨佬 ...
mtrprince811 發表於 2010-10-29 15:24

老懵懂....記錯, 係2009年12月買的, 即係未夠一年....

賣家建議我用白色畫面煲煲佢

尼兩晚試下先.

星級玩家

希望師兄呢招救得返啦,真係有錢嘟買唔返.
C2410+A65+DP550

星級玩家

如果部 KURO 壞左都唔知可以換乜, KURO 個畫面真係超靚
MingSir 發表於 29-10-2010 18:43

我都曾經有換3DPlasma的衝動,等到有實物比較後,回家再睇自己部KURO,即時打消諗頭原來最好楖。己經係屋企!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

老懵懂....記錯, 係2009年12月買的, 即係未夠一年....

賣家建議我用白色畫面煲煲佢

尼兩晚試下先. ...
mtrprince811 發表於 2010-10-30 11:19

其實我都記得你係12月買~ 因為你同3721 兄係同一水貨到, 3721 兄係我個friend , billy 幫佢裝機果日你先上76post 話明天裝機~ .... 我琴日先係咁同3721兄佢講....小心你部機都會出事...

希望ching 煲煲佢可以解決到個問題啦~

進階玩家

Ching 希望你部500m 無事啦。未過保都好d.
Btw 我部行500A 都過咗一年,我都唔記得行貨係幾多年保。
唔知pioneer 有無得 續保...
TV :Pionner Kuro 500A
AMP:Pionner LX51
前中置:KEF5001
後置:Mirage Prestige
Sub:Sunfire HRS-8
BDP:Pionner BDP-51FD, PS3 Slim

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

行貨係保3年

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

GOOD NEWS! 尋日開左個白色JPEG, FULL SCREEN 煲左10幾個鐘, 情況的確似有改善, 紫色霧點少左好多好多!
遲D補相, 對比一下.
希望再煲一排能夠完全杜絕!!!

勁! 在此向水貨佬提出既專業意見, 致衷心既感謝!!!! THANK YOU!!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

GOOD NEWS! 尋日開左個白色JPEG, FULL SCREEN 煲左10幾個鐘, 情況的確似有改善, 紫色霧點少左好多好多! {:6 ...
mtrprince811 發表於 2010-10-31 12:00

專業水貨佬
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

早兩日手痕EMAIL左PIONEER JAPAN 講出我既情況.
今日有PIONEER香既同事CALL我, 話係JAPAN 個邊DIRECT番來HK FOLLOW UP.

問我水貨定行貨, 我話係水貨.

噢, 水貨, 請先付上$10,000大洋登記費. 維修費另計.

佢都有問我係咩情況, 我話係淺色畫面起紫色一點點, 成個畫面都係. 佢話尼個情況有好多原因既, 可能PANEL 有事, 可能個膽有事....

我都知唔洗旨意佢提供D咩詳細D既意見的了.....

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

水貨價真給引、但維修就怕怕
希望C兄-煲了2天部機明天發放好消息!