設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: paris

[投影機/幕] 新入手 1.4 HDMI 已加相p.5

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

有冇覺o錯呀!!呢到係講AV影音.唔係講黑客呀.????呢條神線可以講一出我己經買呢用.我連他第一代1.3c都有.以 ...
pp101 發表於 2010-7-22 00:55

其實...希望...以和為貴,客觀比較(with主觀享受),即使係大陸貨,我自己最concern係quality同c/p值.(依家8,9成既野都係大陸做,分別可能只係用料同QC, 一分錢一分貨)
如果有d electronic既量度方法固然係最好,但最后數字上既"享受",唔代表"自己"既享受,所以DIY,同係forum收集大家既意見亦係玩依d野既樂趣.
如果post76或Ching們有一個試煉場,我都唔介意比條線大家一起去比評,咁樣既話,就唔理佢地賣幾貴幾平,最多咪以身士卒(行先死先)haha.
衰野既product就會一試一揚,唔會偏到大家好耐,大家又唔洗太怒氣去估人地個樣依樣.

Let's have a harmonic discussion and sharing platform over here

P.S.會唔會我太理想?
MS328(Cryo)+OyaideMTB6R1+2.6+C046
OnkyoPR5509(Tunami,Furutech FI-11M)
BDP:Nanotec308,Wattgat330iAG/350iAG
F+C:KEF205/2,R600C,Inakustik+zonotone.
SR:KlipschRS42
SB:VelodyneSPL800i(2.6,C/P046)PA22

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

其實...希望...以和為貴,客觀比較(with主觀享受),即使係大陸貨,我自己最concern係quality同c/p值.( ...
itoy2008 發表於 2010-7-22 01:48

舉腳贊成!小弟第一個響應。

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

舉腳贊成!小弟第一個響應。
plnl88 發表於 2010-7-22 02:11

但係人地都要做生意,個idea只係將有質數既野去番個靘位,至於質數比下去的,生意人就會相對地定番個合理既價錢比對應既客路,咁就大家happy,唔好混水摸魚.

P.S.都係一個理想既market driven慨念,有邊個係依個年頭做生意係100%老實.只要有交易,就想有profit.
MS328(Cryo)+OyaideMTB6R1+2.6+C046
OnkyoPR5509(Tunami,Furutech FI-11M)
BDP:Nanotec308,Wattgat330iAG/350iAG
F+C:KEF205/2,R600C,Inakustik+zonotone.
SB:VelodyneSPL800i(2.6,C/P046)PA22

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

但係人地都要做生意,個idea只係將有質數既野去番個靘位,至於質數比下去的,生意人就會相對地定番個合 ...
itoy2008 發表於 2010-7-22 02:18

起碼有個質素的基本比較比我地做依歸!
誰人喜歡比錢買 goodwill,咁就自便喇!
market force and Porter's 5 forces at work 嘛!

銀級玩家

起碼有個質素的基本比較比我地做依歸!
誰人喜歡比錢買 goodwill,咁就自便喇!
market force and Porter' ...
plnl88 發表於 2010-7-22 02:35

plnl88 Ching, 果然係一個BBA人 ,Michael Porter 既5 forces都隨之而出,失敬失敬

1萬

黃金玩家

plnl88 Ching, 果然係一個BBA人 ,Michael Porter 既5 forces都隨之而出,失敬失敬 ...
itoy2008 發表於 2010-7-22 02:42

嘩,師兄咪玩啦!
今天一個招牌跌落黎,壓死十個人,十一個都係 MBA 喎!
5 forces model 幼稚園初班野黎啫!

銀級玩家

嘩,師兄咪玩啦!
今天一個招牌跌落黎,壓死十個人,十一個都係 MBA 喎!
5 forces model 幼稚 ...
plnl88 發表於 2010-7-22 02:52

哈哈,你都好休默
e...11人...第11個係??...坐o係招牌度既哥仔?

進階玩家

都好喎!!不如叫網主整個試煉場出來,比我地得閒上去玩下啦!!

黑鑽玩家

超超超新手都要搭吓嗲~
小弟以下o既評語只供新手參考, 因為屋企實在冇好貴o既器材去試, 亦都係唔專業(跟本 ...
ahnel 發表於 2010-7-22 00:36

真正老細既報告!哈哈!

黑鑽玩家

先唔理呢條線既效果點,
我好好奇呢條線既來路.
根據whois既資訊, "Palic.com.au"係屬於國內一個人既, 而 ...
Kyo-Mok 發表於 2010-7-21 23:29

師兄我買線黎用呀喎,點會理佢老細係邊個,理得佢黑客定白客,插左之後效果明顯好左就係好線啦!