設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: SonSon

DVDFab 一問

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Thanks Ming Sir

行HDMI去AMP是否唔駛理佢用乜format都可出聲畫?
SonSon 發表於 2010-7-14 17:19

無錯
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

進階玩家

請問
1. DVDFab有冇試過在WIN7安裝後,出現怪文字(出唔到中文或者英文字)!!!
2. 用HD ANYDVD轉BLU-RAY同用DVDFab轉有什麼分別??

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

DVDFab 係 WIN7 正常中文 及 Eng !

DVDFAB 多少少FUNTION ! 可以直接RIP 主戲 !  同埋我貪佢介面靚 !
易用易睇 !

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

DVDFab 係 WIN7 正常中文 及 Eng !

DVDFAB 多少少FUNTION ! 可以直接RIP 主戲 !  同埋我貪佢介面靚 !
易用 ...
大玩偶 發表於 2010-7-15 11:58

請問, 我岩岩rip咗隻BD(完整備份),RIP完睇返,個檔案係WinRAR archive,
解咗之後變咗一個空白資料夾,應該點做呢? 會唔會在程式設定出現錯誤呢?
Thank You!

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

完整備份變咗WinRAR archive?

鉑金玩家

完整備份變咗WinRAR archive?
SonSon 發表於 2010-9-26 01:06

係呀,ching!
應該點做呢?

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

應該係 ISO 檔....

用 120% 掛載....
應該可以睇到....

部份 MDP 支援 ISO 檔...已經可以直接開黎睇 !

鉑金玩家

應該係 ISO 檔....

用 120% 掛載....
應該可以睇到....

部份 MDP 支援 ISO 檔...已經可以直接開黎睇 ! ...
大玩偶 發表於 2010-9-27 09:45

明白! =]

有野想問問,我試過blu-ray轉mkv,同一套戲,
A係DTS-MA, B係AC-3,
轉咗我就用Pure Codec Player(好多程式都用過),
播A既時候,好唔正常,會倍速咁播放,
而播B就完全正常!

同埋我已經按咗移除HD音訊,但用Power dvd10睇返都係有hd !!

點解會咁既呢?

我用緊7.0.6.0版本!

Thank You!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

明白! =]

有野想問問,我試過blu-ray轉mkv,同一套戲,
A係DTS-MA, B係AC-3,
轉咗我就用Pure Codec Pl ...
David! 發表於 2010-9-28 23:27

倍速問題我唔太知咩事...

我就用開 TMT3 / PowerDVD 10 播

mkv 應該係出到 DTS-MA 架喎...

除非你用 DVDFab 轉果陣移除佢試下....

我自己就追求原汁原味既 Bluray 多...

其他格式唔多清楚 !

星級玩家

小弟兩隻都有用過, 但最後都係用 ANYDVD HD....因為有部份 DVDFAB讀唔到既碟...但DVD HD係無問題既...