設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: howin

[討論] 去完尖咀Tom Lee後.........目標已定

進階玩家

howin兄, 我昨日都去過tomlee試機, 都係想買2065同z7, 因為昨日係平日, 所以玩左成個鐘,
影音房果位Patrick真係好人都你唔信, 我決定send封信讚佢!
講返正題, 好老實, 可能我個對係木耳啦, 我覺得如果唔係真係即刻去比較的話, 真係好難分2065同z7既分別, 因為價錢都差成倍. 依家都真係心大心細, 好似2065抵dd.
今日會搵埋老板去聽, 佢只係同我講左一句:唉!你買貴d個部啦, 唔買你唔心熄架啦.
祝你都買到心頭好.

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

加勒比海天堂島~~
shing517 發表於 2010-7-3 11:04

見3 nite/ USD$300 甘平....但係要飛usa坐到pat pat都痛,玩完都補唔番

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

但係Tom Lee話萬七咋喎....
howin 發表於 2010-7-3 11:09

唔係吖,Tom Lee話萬七 ,真係無乜可能喎(唔通係佢部display?)
深夜影院2020
TV   - Pan記 65HZ1000
HP  - Sennheiser RS 175
MP - 魅視 M9702 V3+

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

見3 nite/ USD$300 甘平....但係要飛usa坐到pat pat都痛,玩完都補唔番
stanley2468 發表於 2010-7-3 11:14

300US 係一個人~~仲要係最CHEAP 果間房....佢做緊PROMOTION, 通常好少少既房from 3000hkd to 10K, 其實房價都唔係話好貴, 以佢呢個質素都算抵....貴在機票...雙人來回都2萬幾...在此呼籲各位大佬, 請推介飛new york 最平方法~~thx!!

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

howin兄, 我昨日都去過tomlee試機, 都係想買2065同z7, 因為昨日係平日, 所以玩左成個鐘,
影音房果位Patrick ...
masterpig 發表於 2010-7-3 11:13

有如此賢內助, 夫復何求~~~

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

300US 係一個人~~仲要係最CHEAP 果間房....佢做緊PROMOTION, 通常好少少既房from 3000hkd to 10K,  ...
shing517 發表於 2010-7-3 11:30

早排睇韓國轉機5-6K
但暑假可能唔得

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

影音房果位Patrick ...
masterpig 發表於 2010-7-3 11:13

無架...呢樣好衰...學我老板咁講..就算你最終買左2065...你而家覺得無分別...但當你返左屋企玩左幾個月之後你又會心郁郁...最終都可能要買返Z7...咁不如一次過啦...一係你一開始就唔好聽Z7...咁或者可以免疫

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

唔係吖,Tom Lee話萬七 ,真係無乜可能喎(唔通係佢部display?)
bearbear1314 發表於 2010-7-3 11:20

係喎......當時我話"嘩...萬八咁貴呀" ...佢話"唔洗...萬七o耆" ..............

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

無架...呢樣好衰...學我老板咁講..就算你最終買左2065...你而家覺得無分別...但當你返左屋企玩左幾 ...
howin 發表於 2010-7-3 11:57

其實行貨好D
之前我都有諗過買水貨

好彩買左行貨, 唔壞"由字可", 一壞就奶晒野

可能我人格衰所以特別黑仔
我部Z7係09年3月買, 其實一買返黎用左一兩個月就有問題
部機一開就會花畫面, 好多條綠線係畫面, 好似MATRIX咁, 但開著5分鐘就會冇晒
另一個問題就係停播碟再播返, PRESENCE就會冇聲, 要關左再開返隻Z7先得

忍左好耐, 09年10月拎左去整, 俾TOM LEE整左成4個月都整唔到
佢地話同日本講, 全世界得我一個有呢個問題, 換左幾塊底板都係整唔到

到2月到, TOM LEE最後俾左部新機我, 一天都光晒
所以我而家有部半年到既新機, 仲要只係插過一陣子既PRESENCE喇叭
入埋2CH POWER AMP, 成部機都未RUN-IN就進入左PRE-AMP MODE

廢話講完, 我既結論係, 如果好似我人格咁衰, 成日得罪人攪到好黑仔
記得買行貨

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

其實行貨好D
之前我都有諗過買水貨

好彩買左行貨, 唔壞"由字可", 一壞就奶晒野

可能我人格衰所以特別 ...
10bucks360 發表於 2010-7-3 12:07

就係咁先令我煩..又想有9.1..又怕水貨...不過其實我都prefer行貨多d...anyway...thanks for your suggestion