設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: danny73

[請教] Marantz PM8003 好唔好?

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

你試佐邊部AMP...其實如果你唔使一定AV BYPASS..可以試CREEK D 機...細節幼細都唔錯

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

回復 31# francis_leung21

師兄,Creek EVO2係可以AV Bypass。我用佢夾LX81,無問題。

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

新出個款EVO 係..之前個D 好似冇BYPASS

黑鑽玩家

AV道友

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

回復  francis_leung21

師兄,Creek EVO2係可以AV Bypass。我用佢夾LX81,無問題。
avmaster22 發表於 27/6/2010 11:05 PM

Creek EVO2有冇圖睇?
Denon:X7200WA
Marantz :MA500 x3
CDP:7003  BDP:OPPO93  
JVC X30B+OS幕
MK系列: 前750,中750,後55T(4隻)
Sub:JL 110
SINE系列:30A, 牆插:SW-2 LP
PC:CANTON,OTHELLO,LOUIS x2

星級玩家

仲以為你堅定不移pm8003, 竟然計劃有變,有咩奇遇令你改變目標?
咁現正努力思考d咩好野呢? ...
CrazyBull 發表於 2010-6-26 13:04

話説嗰日我喺華X左試右試之後, 決定扑鎚買左對HECO既喇巴, 咁順便問吓佢有冇賣8003可以試吓夾吓, 佢冇8003, 但係有部 PM-KI Pearl 係度, 嘩 ...呢部好嘢嚟, 知道要萬到尾, 不過問吓價啦, 原來喺水貨 $!#))) only.... eee....試吓先......點知比我既感覺並冇想像中咁勁, 點解既?   佢問我係咪好似都係頭先最初試嗰部好声啲, 話時話又好似係, 但係我真係冇留意開頭係用边部試 ........ 唔緊要, 再試真啲, 原來嗰部係Unison Research 既Unico Secondo,膽前原子粒後Int Amp.......我咁大個仔第一次聽膽既Amp, 嘩嗰種聲暖得嚟又清爽開揚, 即刻KO部KI-Pearl, 都係貴過部KI-Pearl 小小 $!$))) only.
雖然我暫時都係afford唔起佢, 但係我如果係追求聽歌上既質素, 其實係咪應該全影音分家, 唔應該投資係一啲唔拖唔水入門既Int Amp度, 寧願先入部好啲既CD player? 定係其實加左部8003 or CA/CREEK 相比淨用72嚟聽歌都有唔錯既改進..........我而家好混亂呀.....
C2410+A65+DP550

星級玩家

danny兄,今日有冇去試機呀?
我等你個差價呀
CrazyBull 發表於 2010-6-25 18:53

話時話師兄, 今日問過友誠天X, 部8003現金價要$$%)).....

黑鑽玩家

AV道友

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

話説嗰日我喺華X左試右試之後, 決定扑鎚買左對HECO既喇巴, 咁順便問吓佢有冇賣8003可以試吓夾吓, 佢冇800 ...
danny73 發表於 30/6/2010 01:57 AM

如果你係追求聽歌上既質素, 咁就真係唔好買8003,你都識講吾拖吾水,
寧願先入部好啲既CD player?咁你現在用緊咩CD Player?如果係唔差既player,就買部好d既膽機好過
Denon:X7200WA
Marantz :MA500 x3
CDP:7003  BDP:OPPO93  
JVC X30B+OS幕
MK系列: 前750,中750,後55T(4隻)
Sub:JL 110
SINE系列:30A, 牆插:SW-2 LP
PC:CANTON,OTHELLO,LOUIS x2

禁止發言

鉑金玩家

回復 38# ricki

I Know This Int. Amp The Sound Is Good But The Outlook!....................

星級玩家

回復 37# CrazyBull

師兄我冇CD player, 宜家用緊51fd出RCA聽歌咋........