設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: itoy2008

[電源線] PC 比 BRP (PS3 Slim) [加圖@P3, NeoTech 3003, 鍍金美頭,Furutech 8字頭,]

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

好手工!用直出同加轉插效果有冇咩分別呢?
你條Nanotech 線係邊到買既?幾錢呎呢? ...
KING 發表於 2010-6-26 11:59

未答依條...
係Save 左好多位,同感覺洗多左5舊(但大時可再用)

轉插我就未試好來就換左Furutech,我淋我冇咩感覺.
但換依條NEP3003(之前係用普通跟機線),睇Bluray好似鮮色左..有待感受...

NeoTech 係MK '笑慢' 18樓.
Nanotec 係ssp 'highlight'.
MS328(Cryo)+OyaideMTB6R1+2.6+C046
OnkyoPR5509(Tunami,Furutech FI-11M)
BDP:Nanotec308,Wattgat330iAG/350iAG
F+C:KEF205/2,R600C,Inakustik+zonotone.
SR:KlipschRS42
SB:VelodyneSPL800i(2.6,C/P046)PA22

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

你有呢樣野夠哂呀啦..................提款咭 or 信用咭就得呀啦!
KING 發表於 2010-6-26 12:43

係人都有...不過我係窮人.

King Sir,有冇聽過玩有源Speaker?聽歌用咩Player好?好冇用住個Onkyo AV AMP...
但又聽唔到類似蔡琴,鄧麗君個種feel..我想有好大既空間感,清,同趣既感覺.
又其係慢歌.
MS328(Cryo)+OyaideMTB6R1+2.6+C046
OnkyoPR5509(Tunami,Furutech FI-11M)
BDP:Nanotec308,Wattgat330iAG/350iAG
F+C:KEF205/2,R600C,Inakustik+zonotone.
SB:VelodyneSPL800i(2.6,C/P046)PA22

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

係人都有...不過我係窮人.

King Sir,有冇聽過玩有源Speaker?聽歌用咩Player好?好冇用住個Onkyo AV  ...
itoy2008 發表於 2010-6-26 17:32

有源喇叭簡單講係唔駛經AMP就可以用RCA直入喇叭出聲,但喇叭本身要比POWER即係插電源既!
有錯莫怪!我識少少呀ja!
你本身聽咩類型歌就夾番咩聲低既player會好D.

銀級玩家

夾player定係夾有源喇叭?
我係聼...好難講,近至新既流行歌,中日英美歐,遠至蔡琴,鄧麗君,又會聽下管弦樂。。。等等。。。

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

你都聽得好多元化喎!好難話邊隻岩你個喎!但膽player & 膽機都應該唔岩你啦!
至於喇叭梗係都要夾,連AMP都要啦,但先要有好既音源至比到好既喇叭黎發揮呀ma!
唔通你放D MP3既歌落去聽,靚聲喇叭都死啦!

3萬

鑽石玩家

COPY 隔離科林師兄既!
或者去呢度睇吓啦!
http://digital.discuss.com.hk/vi ... &extra=page%3D1

以同價計, 石機較全面, 高中底都較全面, 底音結實, 適合各類型音樂. 只是人聲遠不及膽機, 輕型音樂都比不上膽機. 要石機在這兩方面要比得上膽機的話, 石前石後都不會平, 係幾貴.
膽機在人聲及輕型音樂都好, 但短處在重型及復雜的音樂, 如 流行曲, pop, disco, electric, metal 等係好唔掂, 唔掂到係浪費時間! (過百萬膽機都係咁)
所以你要甚麼, 就這樣選. 如果要簡單, 不想花時間, 不如買石機.

B&W , Elac, Focus Audio 只夾石機, 不夾膽機(不要浪費時間).
膽機石機都夾: JBL, Harbeth, Spendor, Epos, Monitor Audio, Tannoy, ProAc, JMlab, Dynaudio
部膽機要較好力才得: Thiel, Westlake, Sonus Faber, Opera, Chario, ATC, PMC
Audio Note, 全頻喇叭 只夾膽機, 不夾石機(不要浪費時間).

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
KUNGKUNG + 5

查看全部評分

銀級玩家

Thanks King sir!
等我再蛤蛤先...

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

師兄好手工~
DIY 呢家呢係會上癮架

進階玩家

ITOY 兄好手工!!!

銀級玩家

ITOY 兄好手工!!!
卡卡 發表於 2010-7-1 22:09

Thanks 卡卡Ching!

師兄好手工~  
DIY 呢家呢係會上癮架
聖龍 發表於 2010-6-27 16:00

...真係上左癮咁...