設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: itoy2008

[電源線] Oyaide x Nanotech x Furutech (P8,P7,P6,P5,P4 update 左新圖)

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

終於有時間玩蛇,小弟初試玩蛇,就攪條最鬼硬頸既Oyaide 2.6...
一玩...就玩左5個鍾...
去相!

Specification:-
5feet Oyaide 2.6 x MS Cryo (英) x Oyaide C-046 IEC
Cost: ~$2000.
Time: 5 hours

MS HD Power MS 328 (Cryo)

蛇頭-內照

蛇頭-內照

蛇頭-內照

同蛇尾Oyaide C-046

超粗極硬既Oyaide 2.6

開蕉被咁開,有paper type 及博銅色錫紙(唔知係咩,但都係做shielding)

開蕉被咁開,有paper type 及博銅色錫紙(唔知係咩,但都係做shielding)

嘩,都咪買過成$1200條5呎電線,果然係好多含,好鬼死粗,好鬼銅,連個鉗cut完係銅色...

嘩,都咪買過成00條5呎電線,果然係好多含,好鬼死粗,好鬼銅,連個鉗cut完係銅色... ...

嘩,都咪買過成00條5呎電線,果然係好多含,好鬼死粗,好鬼銅,連個鉗cut完係銅色... ...

多左條野...唔理咁多,聽講當佢係水線,駁頭唔駁尾.

2.6 拗到成枝叉

拗到成枝叉

拗到成枝叉

蛇頭,準備,蛇頸,準備好!

錨準---大結合!

錨準---大結合!

錨準---大結合!

攪左好鬼耐呀! ... 2粒鍾都有...

攪左好鬼耐呀!

攪左好鬼耐呀!

攪點個蛇頭啦 -- 好靚仔

攪點個蛇頭啦

攪點個蛇頭啦

蛇尾...又要玩成粒幾鍾...

收埋條多餘野,準備風筒收縮先

縮...縮...縮...

好粗,好鬼實...好鬼難入!...個3粒鏍絲唔知樓緊未tim...

好粗,好鬼實...好鬼難入!...個3粒鏍絲唔知樓緊未tim...

你睇...條蛇可以硬成咁...頭,尾,身,可以繞起晒...

Handmade 拖板Oyaide 2.6 MS英式 OyaideC-046 完成啦!

Handmade 拖板Oyaide 2.6 MS英式 OyaideC-046 完成啦!

第一次DIY整HiFi野...就係d咁粗既電線.感覺...都幾好.但手指好累...
重有3條...long time to play...

如果C Hing 發現有咩錯左,請赐教.
聽日試插Oyaide MTB 6R...希望唔會爆炸!!!

(PS: 整完想起...條Oyaide2.6有冇方向?
宜家我係:
蛇頭(MS328) ---> Oyaide F 2.6 abcdef...'英文字d 方向' ---> 蛇尾(Oyaide C-046)
請赐教.)

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

揀掂邊條電飯煲線未
agnes_b 發表於 2010-6-13 03:00

岩岩攪完一條,賜教.請 :D

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

終於有時間玩蛇,小弟初試玩蛇,就攪條最鬼硬頸既Oyaide 2.6...
一玩...就玩左5個鍾...
去相!

Specification ...
itoy2008 發表於 2010-6-13 03:36

ching,

how much was your MS plugs? & where to buy? thx!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

蛇頭(MS328) ---> Oyaide F 2.6 abcdef...'英文字d 方向' ---> 蛇尾(Oyaide C-046)
係無錯到嘅...
你指的爆~~係咪勁到爆呀!!!..
第一次整都咁好手工~~
遲啲你去揀埋條喇叭線~~唔知會唔會又咁啱見到你呢
ONKYO 5009(wwSSL>tv)
SCR FI-50 PARASOUND 5125(AC+FI-50)
C:RC62
F:RF62
S:RS42
SB:RS42
FH:RSX5
SPL-JL 112 (HCR)
oppo 103(AQ Diamond)PC 306 FI-50
MTV 7000D(1010)

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

MS328...唔知好唔好~我未用過~~有機會可以試下古河..最好換埋粒FUSE
SCR FI-50 PARASOUND 5125(AC+FI-50)
oppo 103(AQ Diamond)PC 306 FI-50

銀級玩家

ching,

how much was your MS plugs? & where to buy? thx!
djaddy 發表於 2010-6-13 03:48

大CHing, it's around $#%), from SSP 'high light'. Thanks!

銀級玩家

係無錯到嘅... ...
agnes_b 發表於 2010-6-13 03:48

我對d啦叭線...佢識我,我唔識佢...留意緊inakustik既線,佢可玩biamp...有4芯,6芯,8芯,...去到24strand到有...Any good suggestion?

銀級玩家

MS328...唔知好唔好~我未用過~~有機會可以試下古河..最好換埋粒FUSE
agnes_b 發表於 2010-6-13 03:51

我遲d會整SB 條PC,佢個蛇頭蛇尾就係Furutech...試下試下 :D

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

我遲d會整SB 條PC,佢個蛇頭蛇尾就係Furutech...試下試下 :D
itoy2008 發表於 2010-6-13 04:00

http://www.post76.com/discuss/vi ... =%E9%9B%BB%E9%A3%AF
C hing我諗你可以參考下上面
古河都值得一試

銀級玩家

嘩,就係依條電飯煲線!
好,但古河線通常用來做av amp or Cdp?