設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: KUNGKUNG

[影音配件] 4位排插 - 任意換 "肉" (P.7 新加相-終於塞返個 LOAN)

2萬

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都係一隻英式拖牌,一隻美式拖牌呀!
英式比AV 用,美式比 2ch 用!
都係用13A 英式插 ...
KING 發表於 2010-11-20 09:11

我無玩2ch咁就唔玩美式著啦

進階玩家

我係taobao都買左個四位拖板。付運中。之後就打算買肉及電源線。

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 112# frenchivory2

frenchivory2 Ching ,
恭喜恭喜 ! 幾時收貨呀 !
記得影d相睇睇噃 !

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 112# frenchivory2

弓起晒!
MS328(Cryo)+OyaideMTB6R1+2.6+C046
OnkyoPR5509(Tunami,Furutech FI-11M)
BDP:Nanotec308,Wattgat330iAG/350iAG
F+C:KEF205/2,R600C,Inakustik+zonotone.
SR:KlipschRS42
SB:VelodyneSPL800i(2.6,C/P046)PA22

進階玩家

下個星期內。
不過要去杭州一個星期,其後又要上新會/廣州...買左個拖板都冇得搞搞震...

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 115# frenchivory2

Ching 都經常要上大陸噃 !
唔知 Ching 買嗰隻 4位排插 有冇 IEC 插座 架呢 ??
小弟 嗰隻 就係 直入 既 !!!

進階玩家

係直入個隻。同kungkung兄一樣。又可以慳左一個iec插。
所以我打算用好一點的電源線4 feet 到, i.e. oyaide 2.6 or AET HCR。

銀級玩家

回復 117# frenchivory2

frenchivory Ching ,
* 其實一個 IEC 插座 又唔係話好貴既 , 只係唔想多一樣野影響音色 ,
   所以 選擇 直入 , 希望可以保持原汁原味
* Ching 整個 排插 唔知 準備 插咩野 " 器材 " ??
* 小弟整呢個 排插 既 理念係  :  排插 = 牆蘇 , 所以 我用返 搞獨立電源
   用既 老P線 或者 AEI 線 黎做 排插 電源線

進階玩家

暫時一部cd player and 一部amp。想一步到位,用好一點的線,之後就要將個拖板收回櫃後面,以後就冇得再搞。
其實現在用緊老p做排蘇的power cord:),貪佢夠中性。

銀級玩家

回復 119# frenchivory2

frenchivory 兄 ,
收到 . 完全明白 . 等 Ching 大作 !
Amp + CD Player : Ching 唸著用咩野 " 肉 "  ??
小弟愚見 : 用返你而家條 老P入 新排插 , 排插 去 器材 用 靚線 ,
甘係 調音方面 冇甘頭痛 .
**  Ching 可能已經係高手 , 小弟 低級 建議 , 千其唔好介意 **