設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主:

[電源線] 今晚加餸,加條大紅腸

1萬

13萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章

條紅腸的表現同價錢如何?
lskthomas 發表於 2010-5-26 11:14

EUR 112.93 = HKD 1,099.28 (連郵費)

呢條係單晶銅線芯,外面有雙層鋁箔屏蔽套,外面再包一層編織單晶,最外面係聚乙烯絕緣外皮,令條線有效消除"集膚效應"和"接近效應",對抗EMI(電磁干擾)和RFI(射頻干擾),將訊號嘅損耗同失真減至最低。

Ecose Big Red PC.gif

見網上有評論話:

ECOSSE (藝康斯)是一家英國專業生產線材的廠家,也是目前英國最流行、影響力最大的線材品牌,是我們評測中獲獎最多的線材。  
據說 ECOSSE 每年都會收集來自經銷商和發燒友的意見,綜合整理反饋給 ECOSSE 強大的設計團隊,從而不斷改善產品的性能、不斷降低售價。  
THE BIG RED POWER CHORD 是一條非常神奇的電源線。  
當把它接到 CD 機後,才發現聲音的改變竟然比功放還要明顯!  
剎那間,系統忽然變得火光四射,各種細節、聲像被放大了,顯得更實在、更親切、更可接近。  
人聲的感情更加有血有肉,這要歸功於聲音密度的大幅增加。  
聽過這條線的表現後,也許將永遠改變你對電源線的看法。  
推薦把它用來前級又或是音源上,效果會是一流的。  
你發現用上 THE BIG RED POWER CHORD 電源線後,聲音馬上變得更雄厚有力,它使聲音的下盤根基更紮實穩定,聲音的水分更充足,質感和密度有如新鮮的鮮榨西瓜汁,還帶一點甜味的。

條紅腸尋日至收到,尋晚試插部CDP已經覺得好掂。而家係公司搵嗰用唔著嘅mon插住嚟煲緊,希望盡快break-in,睇下係咪好似上面講到咁正。

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

EUR 112.93 = HKD 1,099.28 (連郵費)

呢條係單晶銅線芯,外面有雙層鋁箔屏蔽套,外面再包一層編織單晶銅 ...
朗 發表於 2010-5-26 12:33

講到好正咁... 有d興趣
係咪係未來店入?

1萬

13萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章

講到好正咁... 有d興趣
係咪係未來店入?
lskthomas 發表於 2010-5-26 13:06

仲使問?

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

仲使問?
朗 發表於 2010-5-26 13:17

啱啱check過, 1m冇貨喎... 可能最後一條比ching你買咗 :)

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

有好野都唔單聲幫我訂埋!  

1萬

13萬

白鑽玩家

有好野都唔單聲幫我訂埋!
qq1122yq 發表於 2010-5-26 14:28

驚你嫌佢cheap,睇唔上眼,食唔落口咋,師兄,哈哈!!

鑽石玩家

齙牙珍

驚你嫌佢cheap,睇唔上眼,食唔落口咋,師兄,哈哈!!
朗 發表於 2010-5-26 15:35

咁不如同你交換全套玩具啦!  

1萬

13萬

白鑽玩家

咁不如同你交換全套玩具啦!
qq1122yq 發表於 2010-5-26 17:45

點敢呀! 師兄啲係元老級玩嘅,我哋末學後進嗰啲.......唉!

鑽石玩家

齙牙珍

點敢呀! 師兄啲係元老級玩嘅,我哋末學後進嗰啲.......唉!
朗 發表於 2010-5-26 17:55

元老都鍾意食大紅腸架!  

1萬

13萬

白鑽玩家

元老都鍾意食大紅腸架!
qq1122yq 發表於 2010-5-26 18:15

梗係! 梗係! 睇嗰樣都知啦!