設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

買左套新KEYBOARD+MOUSE.....出事!!

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

正統打字既佢一D都唔奇. 奇就奇在習慣左咁多年唔正統......

佢唔係 BlueTooth 架. 行 2.4G wireless.

我用左 Mic 記 keyboard 好耐. 因為係重度用者. 其實佢都唔算好人體工學. 不過我仲未搵到代替品.

其實右手成日係keyboard 同mouse 之間移黎移去都好傷. 而家有D keyboard 唔要個number pad. 因為冇幾何用.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

正統打字既佢一D都唔奇. 奇就奇在習慣左咁多年唔正統......

佢唔係 BlueTooth 架. 行 2.4G wireless.

我 ...
ivanyiu 發表於 2010-5-27 00:14

唔係好明 ivan兄講咩.........即係話我打咁多年字都唔正統咁呀????
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

嘻嘻~~睇黎你都唔係好肯定播!
lkljason 發表於 2010-5-26 00:11

哈哈~~~我真係唔 sure架!!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟兄好有米喎~~ 用 7000 呢個 model~
小弟見佢 keyboard 分開兩邊, 唔敢用, 而家就用梗 6000~

在籠裡出生的鳥,認為飛翔是一種病。
Birds born in a cage think flying is an illness.
- Alejandro Jodorowski

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

唔係好明 ivan兄講咩.........即係話我打咁多年字都唔正統咁呀????
小瑟 發表於 2010-5-28 16:51

haha. 我既意思咪係如果你真係正確手勢打字既, 佢分開左兩邊對你都冇影響囉.

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

各位師兄, 其實點樣先係正確既打字姿勢?? 係wor, 不如講下各位係點樣學打字既??? 而家d文職工少左響requirement度寫要識打字, 好似當正係必要技能.

小弟本來完全唔識打字, 係螳螂拳逐隻篤果隻, 跟住果陣dc出左隻"the typing of the died"之後我就日玩夜玩, 點知打字速度仲快過果陣會考要考打字既同學仔................

5萬

總版管

小瑟兄好有米喎~~ 用 7000 呢個 model~
小弟見佢 keyboard 分開兩邊, 唔敢用, 而家就用梗 6000~
...
Raphael 發表於 2010-5-28 17:14

你呢套都OK喎, 我依家都係唔習慣, 打字慢左好多呢!!!!

Post76玩樂網.

黃金玩家

SrZorro

係咁架喇. 我岩岩用一代既natural keyboard 都要時間去習慣.

的確手係唔會咁易痛. 問題係右手邊既keybad. 令到我地右手成日要係 mouse 同 keyboard 之間大幅度移動, 肩膀好易疲勞.

如果有個natural keyboard 冇左keybad 就好喇.

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

小瑟兄,個keyboard係邊到買嫁?? thx!