設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: aiken

[高清播放器] M3 update左新firmware

星級玩家

台湾仔pat pat 痕,
加個重大d既外置牛,
可能睇外置牛咁型,
心理上靚d掛.
ryanenen 發表於 2010-5-28 11:14

佢個外置牛好似妹仔大個主人婆!

星級玩家

其實好似百事佬咁改部m3得唔得呢? 隻牛真係好阻地方.
cyberken 發表於 2010-5-28 12:40

冇辦法架,M3個箱咁鬼細,除非換箱或者用插落牆蘇果D火牛!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

micma, cyberken 兄,請問你們是用NFS嗎?

小弟用NFS播BDMV、BDISO都沒有問題,很順,播放中按POP UP菜單 ...
gtr 發表於 2010-5-28 09:59

GTR 兄....

1.) 剛試左Enemy at the gate BDMV file through NFS...fast forward 4x 由1分鐘去到5分鐘...FF不流暢但冇hang....按回play 制冇hang...再由6分鐘fast forward 16x去到21分鐘....情況一樣...都係不流暢....但按回play 制冇hang and continue to play

2.) 再試埋Minority Report BD ISO file through NFS...fast forward 4x 由6分鐘去到12分鐘...FF不流暢但冇hang....按回play 制冇hang...再由13分鐘fast forward 16x去到23分鐘....情況一樣...都係不流暢....但按回play 制冇hang and continue to play

M3 lan cable and PC lan cable 經 levelone cheap router 行NFS server....

PC 係p4 -3g + 1.5GB DDR400 RAM + 1.5tb WD Green HD + Win 7 32bit + NFS server using TCP instead of UDP at M3 setting

如果唔得may be 真係file 問題

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

GTR 兄....

1.) 剛試左Enemy at the gate BDMV file through NFS...fast forward 4x 由1分鐘去到5 ...
micma 發表於 2010-5-28 19:54

唔該 micma 兄~~
其實我有問題果D BDISO 都好得意,開頭果幾個chapter係無事既,只係最後果幾個chapter fast forward 會 hang,你有時間可以再試下。我依家將啲 BDISO 轉做 BDMV 再試下

星級玩家

其實我有問題果D BDISO 都好得意,開頭果幾個chapter係無事既,只係最後果幾個chapter f ...
gtr 發表於 2010-5-28 20:37

你唔早講 ...我遲d再試

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

你唔早講 ...我遲d再試
micma 發表於 2010-5-28 20:40

sorry, sorry....

星級玩家

其實我有問題果D BDISO 都好得意,開頭果幾個chapter係無事既,只係最後果幾個chapter f ...
gtr 發表於 2010-5-28 20:37

GTR 兄....

1.) 剛試左Enemy at the gate BDMV file through NFS...fast forward 4x 由1:55去到1:57(chapter 18 of 20)...FF不流暢但冇hang....按回play 制冇hang...再由1:57fast forward 16x去到2:05....情況一樣...都係不流暢....但按回play 制冇hang and continue to play

2.) 再試埋Minority Report BD ISO file through NFS...fast forward 4x 由2:05分鐘去到 2:07(chapter 22 of 24 )...FF不流暢但冇hang....按回play 制冇hang...再由2:07fast forward 16x去到2:17....情況一樣...都係不流暢....但按回play 制冇hang and continue to play

Both of them are no problem bor

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

GTR 兄....

1.) 剛試左Enemy at the gate BDMV file through NFS...fast forward 4x 由1:55去到1:57(c ...
micma 發表於 2010-5-28 22:43

唔該先,等我再報告一下..
我將有問題既 ISO 轉番做 BDMV 後一切正常,只有 2012 仲有事。我想可能係本身個 ISO 有問題,咁我就試下用番隻碟 rip 一次做 BDMV,結果都無事,依家一切正常啦~~

以後如果無特別須要,我林我都係 keep 番曬 BDMV 算數...

星級玩家

唔該先,等我再報告一下..
我將有問題既 ISO 轉番做 BDMV 後一切正常,只有 2012 仲有事。我想可能係本身 ...
gtr 發表於 2010-6-2 12:52

攪惦就very good la