設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: LAWSON

Superman The Movie & Superman II Blu-Ray

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

千奇唔好比你講中

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

真係應該要再出的,
依家哩隻又冇PCM,
亦冇true HD,
更加冇DTS-MA,
audio方面完全唔及格呀!:@ :@

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

頭先快速立過下.
有三part都幾重要既改左
開頭冇左巴黎鐵塔果段,用返第一集臨尾既危機帶出第一集開頭果三個奸角.咁就有前呼後應既作用喇. 感覺一同二係連接住既.
超人重獲力量,我記得舊版好似冇點解釋,而定就知到佢係用埋佢老豆果d力量,導致佢老豆唔可以再現形.
臨尾炸左個基地.唔想有人再入去攪攪震掛,忘記老豆,忘記愛人,忘記做普通人既念頭.(咁第四集都唔洗再拍啦.第四集佢返去返老還童架嘛)
最後係再用第一集時光倒流去挽回一齊既傷忘,順手洗埋女主角比佢攪過既記憶,趙完鬆, 唔再係舊二集無厘頭飲孟婆湯失憶啦

以上幾樣野,令一二集更完整,又可以接到superman return,飛走三四集;P
又增加左前呼後應既效果.故仔又增加左超人既無奈內心世界描寫.最重要人更正返超人係唔識魔法既, 唔會無啦啦可以令人失憶既. :lol

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 Terence 於 2007-12-21 17:08 發表
真係應該要再出的,
依家哩隻又冇PCM,
亦冇true HD,
更加冇DTS-MA,
audio方面完全唔及格呀!:@ :@

其實我覺得同dvd將d舊戲硬加5.1一樣,可能加左重假呢.
至小我覺得畫面上佢都做過野丫.superman都有vc-1,畫面又靚哂.老實講後期既 robocop都出得冇佢咁好

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

原帖由 LAWSON 於 2007-12-22 01:06 AM 發表
其實我覺得同dvd將d舊戲硬加5.1一樣,可能加左重假呢.
至小我覺得畫面上佢都做過野丫.superman都有vc-1,畫面又靚哂.老實講後期既 robocop都出得冇佢咁好

robocop係用mpeg-2壓縮,所以咪冇咁正囉!
亦係點解我拒絕買任何用mpeg-2壓縮o既Blu-ray o既其中一個原因!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

但係隻功夫一d都唔差喎

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

第一集導演剪輯版得利港版有公布。

區域:A
容量:1 x BD50
視頻壓縮:VC-1
解像度 (最高):1080p
語言:英語、波蘭語
音效:英語 Dolby Digital 5.1、波蘭語 Dolby Digital 5.1
字幕:萄葡牙文、中文、英文、泰文、韓文

特別收錄:
預告片
評述
製作特輯

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

Only with DD 5.1 is not quite good

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Only with DD 5.1 is not quite good
victor_wong 發表於 2010-9-23 00:39

Okay la
over 30 years la....

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

第一集得利港版將於10月7日上架!!!