設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: frankiewoo2001

[香港影音玩樂展] 《福音戰士新劇場版:破》

黑鑽玩家

日版BLUE RAY己到貨,放工去取~YEAH~
khiela 發表於 25/5/2010 03:39 PM
Ching麻煩報告一下畫質同音質,特典

進階玩家

我今日都響WIDESIGHT 買o左BLU-RAY 預售...
排隊時都見到人買...

進階玩家

影像特典 blu ray and DVD 都有....應該香港官方搞亂o左
「ヱヴァンゲリヲン新劇場版:破 EVANGELION:2.22 YOU CAN (NOT) ADVANCE.」Blu-ray
発売予定日:2010年5月26日(水)
価格:6,090円(税込)
収録時間:本編 108分+映像特典
映像特典:AR台本(2.22ver.)/“破”劇場版特報、予告編・TV-SPOT他予定

「ヱヴァンゲリヲン新劇場版:破 EVANGELION:2.22 YOU CAN (NOT) ADVANCE.」DVD
発売予定日:2010年5月26日(水)
価格:5,985円(税込)
収録時間:本編 108分+映像特典
映像特典:Blu-rayと同内容

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我尋晚都係女人舖訂左,即時囉走個環保袋同埋本畫冊,又估唔到本畫冊薄薄地但係係A4 size黎架!

黑鑽玩家

影像特典 blu ray and DVD 都有....應該香港官方搞亂o左
「ヱヴァンゲリヲン新劇場版:破 EVANGELION:2.22  ...
Devilman 發表於 2010-5-26 11:54

日版有唔一定等於港版有
因為今次港版Blu-ray唔同日版個隻的

黑鑽玩家

我尋晚都係女人舖訂左,即時囉走個環保袋同埋本畫冊,又估唔到本畫冊薄薄地但係係A4 size黎架! ...
kennethc2k 發表於 2010-5-26 17:12

請問本書主要係講乜的?
想衡量下本書值唔值得要?
(薄薄地即係唔係好多頁 ?)
如果普通畫冊一本
咁小弟便去訂DVD要映像特典好了
謝謝

黃金玩家

結他他老伯的朋友

好想入 2.22 blu ray, 但又心大心細想等 boxset。

進階玩家

日版有唔一定等於港版有
因為今次港版Blu-ray唔同日版個隻的
風見志郎 發表於 2010-5-26 17:56

外觀上日版和港版9成9一樣~
但在港版BD的預售卷中的確是沒有列出映像特典的,所以"不包括"的可能性十分之高!!
P.S.港版DVD&BD是有粵語配音+中英文字幕的(沒有日文字幕<---正常吧~)

進階玩家

我尋晚都係女人舖訂左,即時囉走個環保袋同埋本畫冊,又估唔到本畫冊薄薄地但係係A4 size黎架! ...
kennethc2k 發表於 2010-5-26 17:12

但..........其實這個是不是之前上映時的預售卷特典..........
偶看那個書和袋印上的是2.0而不是2.22.....

進階玩家

Ching麻煩報告一下畫質同音質,特典
timchan 發表於 2010-5-25 21:44

其實,可以比較簡短的一句話便完事:序的對比如何,破的對比也如何~
偶沒BD-ROM,不能截圖....只好純水了.......>_<

#DVD看上去會有點白朦,BD沒有
#DVD線條(感覺上)比較粗,BD則幼細清晰
#BD顏色表現豐富得多~
#BD音效--強!勁!
#目錄表面外觀其實是差不多的,但BD在細節(&細分)上則親民得多了!一整列小圖示很專業的感覺~ ,加上能夠在觀賞影片中只出現在下方,而且只佔一小面積而已,很方便

總之就是一個讚!!