設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: hy358

[喇叭組合] SCANDYNA MICROPOD

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

師兄...micropod做前置如何?
我都想入隻mirage做後置...但前置想用smallpod.. ...
jason2010 發表於 2010-5-25 09:44

Ching smallpod 你見到幾錢? 有冇得試? thx

專業玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

講掂左老細想問各位ching 如果前置大隻小小二千到有冇介紹?中後都係micropod
1) smallpod (over budget)
...
hy358 發表於 25-5-2010 07:37

哈哈...師兄未買都開始升呢 ~~ 有 76 病徵...keke ~~
不過建議前中置都係同一牌子型號播...如果前置 smallpod 而中置 micropod...我怕你睇戲唔 balance 喎

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

哈哈...師兄未買都開始升呢 ~~ 有 76 病徵...keke ~~
不過建議前中置都係同一牌子型號播...如果前置 smal ...
pam_jack 發表於 2010-5-25 11:45

早知唔開76 acc 唉
中置未講掂呀
幾位ching 都話小弟個廳前置可能唔夠聲 所以想買隻大單元小小

專業玩家

早知唔開76 acc 唉
中置未講掂呀
幾位ching 都話小弟個廳前置可能唔夠聲 所以想買隻大單元小 ...
hy358 發表於 25-5-2010 12:09

唔開 ACC 有病冇得醫仲慘

咁中置都要上埋 smallpod 先得...一於先斬後奏啦

進階玩家

Ching smallpod 你見到幾錢? 有冇得試? thx
hy358 發表於 2010-5-25 11:08

hy358兄, 朋友行mk幫我問$2千幾...我諗住今個sat去試下

進階玩家

咁中置都要上埋 smallpod 先得...一於先斬後奏啦  ...
pam_jack 發表於 2010-5-25 12:23

師兄, 隻smallpod/cinepod 太大隻...有無d細小小既介紹下...thx thx

星級玩家

hy358兄, 朋友行mk幫我問$2千幾...我諗住今個sat去試下
jason2010 發表於 2010-5-25 12:38

Thx 可以話埋俾小弟聽
yahoo 都有放bid

至於中置 小弟用返mircopod

星級玩家

咁中置都要上埋 smallpod 先得...一於先斬後奏啦  ...
pam_jack 發表於 2010-5-25 12:23

先斬後奏
俾人斬就有

專業玩家

師兄, 隻smallpod/cinepod 太大隻...有無d細小小既介紹下...thx thx
jason2010 發表於 25-5-2010 12:42

我唔係師兄呀...因為我都未買

其實 Micropod 真係唔差呢...做晒前中後都冇問題...好多師兄都係咁 ~~
我都唔係試過好多...只有 Mordaunt Short Alumni, 傑士衛星仔, canton 衛星仔, B&W M-1...有師兄話 polk audio 隻衛星仔都爆得...我就未試過...
如果經經濟濟成套買嘅...我就推介 Alumni 5.1...我响有成輝X 試咗前中 3 隻...播英雄...真係有驚喜的...不過當然隻十仔都幫咗好多 (但我唔知十仔係邊隻)...睇戲打機肯定交足貨...就算聽歌應該都唔差的...評價幾高...但我相信要用 2.1 去聽...因為低音唔夠...要用十仔幫幫...

http://www.wisesound.com/admin/e ... 009102611352214.pdf
http://www.wisesound.com/admin/e ... /20088115383515.pdf

專業玩家

先斬後奏
俾人斬就有
hy358 發表於 25-5-2010 13:19

斬完又翻生...十八年後又一條好漢