設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: chhanthony

Media Player Movie Wall交流區

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

回復  micma

我估計係 Popcorn 計過條數用 USB 2.0 係足夠 Blu-ray files,通過, 而最重要係 C-200 design ...
Kuro 發表於 2010-4-30 15:13

師兄…你對喎, 點解佢又俾人加BD ROm?

進階玩家

你地講呢d係咪唔岩m3用架???

星級玩家

你地講呢d係咪唔岩m3用架???
smoke 發表於 2010-4-30 15:56

係唔得ga

進階玩家

有得睇冇得用

星級玩家

有得睇冇得用
smoke 發表於 2010-4-30 16:26

冇計啦...m3平成$500 - $800

進階玩家

回復 43# micma

加BD-Rom都係方便外國User啫, C-200 係其中一部 有 License 可合法看Commercial Blu-ray disk 既Player, 相信係外國仲係好流行租碟,
佢地都係習慣make digital copy, 好有保護知識產權意識.

可能 dune player 都有 License, 不過我冇check過.
micma 兄, 我只是知少少, 分享吓睇法, 叫我師兄真不敢當. ^_^

星級玩家

回復  micma

加BD-Rom都係方便外國User啫, C-200 係其中一部 有 License 可合法看Commercial Blu-ray dis ...
Kuro 發表於 2010-4-30 16:37

咁c200係咪可以直接make digital copy 落harddisk ar

我見你咁有見識...緊係叫你師兄....其實想叫師父...不過唔知你收唔收徒弟

進階玩家

回復 49# micma

好久之前我係佢地forum, 見到有其他User問過, c200直接make digital copy 落harddisk 嘅問題.
但是 Syabas 冇答覆, 只係其他 moderator 話 C-200 係可以咁用, 但又冇左下文喇, 個 thread 都起馬半年前,
我都搵緊, 我估佢地放左入Wish Lists倒. 就好似 MagicTV, D人成日問 Network Recording or Access files 一樣, 係可行, 但又唔俾你.

micma 元老兄, 唔好笑我啦, 我都係來跟你學野. ^_^

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

有得睇冇得用
smoke 發表於 2010-4-30 16:26

以我所知M3都有自己一套嘅Movie Wall
smoke兄不妨研究一, 如果係得嘅, 記得分享一下

另外, M3好似可以用C200 firmware, 唔知裝O左之後會唔會同C200一樣咁操作呢?

星級玩家

回復  micma

加BD-Rom都係方便外國User啫, C-200 係其中一部 有 License 可合法看Commercial Blu-ray dis ...
Kuro 發表於 2010-4-30 16:37

kuro ching... are u using c200 or other mdp