設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: DVD迷

[活動] 台版- Blade: Trinity 幽靈刺客 III: 終極屍殺 ( 2004 )

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

第一同二集我都有睇 DVD,第三集我就真係走鷄,唔知呢齣有葉芳華嘅添。

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

正片時間:1:52:52 (112分52秒) 1小時52分52秒       
語言音效:英 DTS-HD MA 5.1(3.4 Mbps - 5.2 Mbps)這條 Mbp ...
DVD迷 發表於 2010-4-28 18:09

Jessica Biel

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

唔明迷兄的意思......咁台版係123分鐘咪加長版囉,點會比港版少了「5分48秒」?? ...
劉一舟 發表於 2010-4-29 03:16

係這樣的...
包裝背面話有123分鐘,但播放正片只得 112分52秒,把 123分鐘112分52秒 等如少左 10分48秒... (播放正片與包裝所寫的正片時間不對付,分明是普通戲院版,不是加長版就真... )
但如果用港版 118分鐘 計算,例如港版 118分鐘 減台版 112分52秒 等如少左港版 5分48秒 了....

台版 112分52秒 (不是123分鐘)
港版 118分鐘

台版正確播放只得 112分52秒
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

第一同二集我都有睇 DVD,第三集我就真係走鷄,唔知呢齣有葉芳華嘅添。
AstroSniks 發表於 2010-4-29 04:52

為何我會知道有葉芳華,因為我一套戲睇足幾十次,有d睇過佰幾至二佰幾次了,我睇咁多次係有原因的,所以睇得多就知道晒戲中角色了,連當時未做大明星的小角色都會在不同戲裏出現的,只要你留心去睇就會見到熟口熟面的演員時,嘩~原來呢個當年未紅的演員有份在此戲演出的...
不過講到葉小姐就慘了,她一直只能飾普通角色,多數像B級片演出閒角,她好多戲中一只有一兩場,有時出場就死去,她在外國紅不起的...
第三集dvd版,我都有收過港台兩個不同的版本...
04-(美國)幽靈刺客III終極屍殺[三區封面]原封-盒.jpg abbr_c5c38ff903ee0b334392ae8ee763b170.jpg
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

係這樣的...
包裝背面話有123分鐘,但播放正片只得 112分52秒,把 123分鐘 減 112分52秒 等 ...
DVD迷 發表於 2010-4-29 09:28

明白晒,即係話台版話係加長版,其實係戲院版來的,因為戲院版只有113分鐘,而Unrated版係122分鐘,港版嗰個點解係118分鐘咁就要攞番隻碟嚟check下先了!!!

進階玩家

明白晒,即係話台版話係加長版,其實係戲院版來的,因為戲院版只有113分鐘,而Unrated版係122分鐘,港版 ...
劉一舟 發表於 2010-4-29 12:19

即係欺騙消費者啦! {:6_213:} 告佢啦!!

進階玩家

哩個系列最正都係第二集, 而且係由子丹哥做武指。
可惜佢既戲份唔多﹐ 連點死都冇拍出來 ......

進階玩家

為何我會知道有葉芳華,因為我一套戲睇足幾十次,有d睇過佰幾至二佰幾次了,我睇咁多次係有原因的,所以 ...
DVD迷 發表於 2010-4-29 09:48

朋友 真佩服您 一套戲睇足幾十次,有d仲睇過佰幾至二佰幾次了 嘩 點頂啊 我最鍾意個D都睇過十靚次炸

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

明白晒,即係話台版話係加長版,其實係戲院版來的,因為戲院版只有113分鐘,而Unrated版係122分鐘,港版 ...
劉一舟 發表於 2010-4-29 12:19

我唔記得港版係118分鐘定係112了,因為隻碟都放出二指手場了...

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

朋友 真佩服您 一套戲睇足幾十次,有d仲睇過佰幾至二佰幾次了 嘩 點頂啊 我最鍾意個D都睇過十靚次炸 ...
大支野 發表於 2010-4-29 14:37

哈哈!各有各的興趣!!