設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: twinkle_sing

[外國] [原創]SAW VII comic-con現場宣傳實況、海報、預告片 29/7更新

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

呢套真係長做長有~

進階玩家

??
Dr. Lawrence Gordon,第一集的男主角,唯一生還者
亦在後來幾集中以『神秘人』狀況下出現
我只睇到第五 ...
adamcyc 發表於 2010-4-28 17:05

其實我開頭都留意唔到
係d好似福爾摩斯般的粉絲發現的
仲將每集出的的線索剪成短片放上youtube

至於點解佢會變成「神秘人」原因如下:

之前提及過佢拍完第一輯因片酬問題鬧上法庭,仲揚言就以後唔拍呢個系列
佢以為咁樣,公司會亂陣腳連唔倒戲啦

點之編劇見佢咁得戚就來個順水推舟,往後每集都有一個幾秒的鏡頭留下佢的蹤影
例如一個跛腳的人背住鏡頭拖住條屍、
影住個用手術刀將鎖匙放入眼球後,等等

等個演員知道,無左佢,Dr. Gordon依然活在SAW系列中
又可以將佢變成神秘人,等粉絲猜迷,增加追看性,一舉幾得

所以話今集佢出返黎,肯定又係錢作怪啦

除非呢個根本係一個局,官司係博宣傳,同演員早有默契要佢做神秘人
雪佢幾集,呢集就出返黎做大佬級人馬

呢招實在太高明,無論如何都係無得輸,抵佢地賺

進階玩家

不過最近個集都未睇 X 2...

但係睇最近呢集之前,又要重溫下先得啦,之前都拍到好複雜。
其實,佢已經拍到 ...
mafai2000 發表於 2010-4-28 18:20

我睇法係,好多人都話佢拍到拖戲
為錢而拍,越拍越差

嗯...無可否認第一集最驚喜
講真,結局大逆轉睇頭兩次就新鮮次次就變左例牌嗎
所以,結局大逆轉,結局前將該集的迷剪埋再解成為呢個系列特點

另外我覺得故事上嚴唔嚴緊見人見智
但佢會拍幾集之後,有一集去解返之前幾集的迷,再去推進
一層層咁,貫徹『拼圖殺人王』當中拼圖的含意
一開頭咩都無,睇睇下開始有輪廓,但未去到最後一塊唔知成幅Picture係點

同埋Jig Saw演得太好啦,佢代表住一種精神、宗旨

對於我,好睇、唔好睇我都會追落去
只因我想睇到幅Picture

1萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

港譯:恐懼鬥室3D 終極審判

香港上畫日期:10月28日

故事簡介:
多年來世人經歷「拼圖殺人魔」(托賓貝爾 飾) 連串血醒教化,僥倖生還者終於追查到波比達根的下落,他是唯一曾經成功自救,逃出恐懼鬥室的人,眾人驚惶地想得到他的救援,卻因此墮進「拼圖殺人魔」早已安排的最後佈局!波比的詭秘身份亦駭然揭盅......

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

鑽石玩家

睇左1至5集,到第6集.......睇左一開場斬斷手個段就...........睇唔落去,到而家都重未敢再睇落去,套戲俾我雪藏左。

專業玩家

出埋第7集之後, 今次一定一次過買晒 blu-ray

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

twinkle_sing兄, 你好勁呀, 我雖然都係集集睇哂, 不過你問我佢地D名同關係, 我真係一個都答你唔到呀~~~ 好野~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

其實我開頭都留意唔到
係d好似福爾摩斯般的粉絲發現的
仲將每集出的的線索剪成短片放上youtube
至於點 ...
twinkle_sing 發表於 2010-4-29 00:11

你唔講, 我真係留意唔到呀~ D美國佬有時諗野真係好勁~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

波比達根<--其實即係邊個呢?!?!?!