設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lemiball

[顯示器] Samsung 3D電視開箱

專業玩家

想問有機在手的ching們,是40"?46"? or 55" ?
我31/3係瘋宅訂左部40"的,到今日仲未送到!!!前後改左4次時間!! ...
pigpig629 發表於 2010-5-12 18:38

我是7/4訂了46"的,先後改了3次送貨日期,最後第3次送貨日即30/4仍未有貨,我就到瘋宅退款,跟住即日再到ABLIFE再訂過,到上星期六8/5終於送到,但仍未有贈品,今天才收到電話可到門市取贈品。
因貨到後心急試機,所以8/5到百記買了一副充電式眼鏡。試了幾日,先後測試了網上下載的真正3D短片及其他2D轉3D高清片(包括AVATAR),效果十分滿意!

進階玩家

我是17/4係瘋宅訂左部40"的,今日sales打比我說暫定14/5到貨入倉, 15/5可以送給我, 你應該快收到通知. ...
alan118 發表於 2010-5-13 00:14

多謝ching回答~
我今日又打上去問,sales話星期五(14/5)有第一批的40"到港,安排下星期二送貨!
希望ching如果星期六真係收到貨都可以講聲俾我參考!十分感謝

進階玩家

我是7/4訂了46"的,先後改了3次送貨日期,最後第3次送貨日即30/4仍未有貨,我就到瘋宅退款,跟住即日再到 ...
katung 發表於 2010-5-13 00:27

多謝ching報告~早知訂46"好過,因為46"既好似最早到!

進階玩家

我想46"係3d機最起碼的了. 師兄有什麼真正3d短片可以分享下, 等我用手指試下

專業玩家

回復 148# lemiball

你可在此網站下載 http://3dguy.tv

進階玩家

pigpig629 兄

今天sales話貨明天才到, 最快星期二才可送貨. 請留意!

進階玩家

pigpig629 兄

今天sales話貨明天才到, 最快星期二才可送貨. 請留意!
alan118 發表於 2010-5-14 20:05

多謝ching告知!!
希望大家都快d收到機la~保持聯繫

進階玩家

今天終於送了來, 等師傅試完機後, 花了半天的時間安裝掛牆架和重新接駁AV線. 2D to 3D效果只是立體咗少少, 不像報紙所說的. 但跟眼鏡的blu-ray碟有 3D PLAYER上播放, 效果真厲害. 人物及物件經常飛出螢幕, 層次十分分明.

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

補充:
1. 見街$40書講這部機的主題, 想更深入了解的不妨參考, 參考的setting試過真的不錯, 也講出了我的類 ...
lemiball 發表於 2010-5-3 01:38

Ching, 可以分享吓個setting嗎? 謝

進階玩家

系勁d喎