設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: MM622

[請教] 要買 高清 Media Player - 請幫忙 !

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

要去 "完美世界" 先買到呢部機喎, 師兄

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

8) Budget 約千幾蚊 ($900 ~ $1500左右都OK, 最重要係性能穩定, 唔好成日壞)  <-- 呢一項應該放第一,等我唔識睇其它七項,早d答您  "無"

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

我都加多項功能

9) 3仔解碼

為呢個功能我可以比多400

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

8) Budget 約千幾蚊 ($900 ~ $1500左右都OK, 最重要係性能穩定, 唔好成日壞)
阿定 發表於 2010-4-23 13:57

我開既條件真係咁高??  OK, 現修正條件為:

1) Budget 約$2000 以下, 最重要係性能穩定, 唔好成日壞

2) 一定要播到BD file (包括BD ISO), 另外, DVD, VOB, AVI file 當然也能播  ===> 聽講好多 Media Player話能放 BD ISO, 但其實唔得

3) 一定要有無線LAN功能 (即係可插無線手指將房部電腦裏面既Movie/ File 送至 Media Player播放)

4) 播BD file 一定要流暢, 唔好窒吓室吓同有Lag

5) 晝面一定要靚, 聲要正 (會經AV Amp出聲)

5) 唔需要有內置hard disk, 亦唔需要Tunner同 上網同錄影功能 ==è I don’t need these functions

6) 唔要大部, 好似 HiMedia 300咁上下size 就OK

7) 最好有BD Full Meun 功能 =====> 有就最好, 真係冇就算.

有邊個條件係要求好高?

Himedia Player 300B, Aigo P-8126 或 Techgear MB-861接近我要求嗎?

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

3) 一定要有無線LAN功能 (即係可插無線手指將房部電腦裏面既Movie/ File 送至 Media Player播放)<---------好少機support.....C200 or A200可加配件

高級玩家

3) 一定要有無線LAN功能 (即係可插無線手指將房部電腦裏面既Movie/ File 送至 Media Player播放)
睇你想睇咩file, bdmv bd iso現階段一定無可能

靚唔靚好個人,有d人覺得pioneer 09都有升級既需要,所以2k咁既budget ....都係唔好有期望la ....

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

1) Budget 約$2000 以下, 最重要係性能穩定, 唔好成日壞

呢個價錢似番d樣,不過最好預多100-200

2) 一定要播到BD file (包括BD ISO), 另外, DVD, VOB, AVI file 當然也能播  ===> 聽講好多 Media Player話能放 BD ISO, 但其實唔得

無可能,BD規格極多,BD-Player之所以可以Update Firmware,就係要更新來讀新出的BD,就算萬幾蚊的Blu-Ray Player 都要更新左先讀到 剛出的AVATER,比你今日買到完美player都未必過到半年

無線LAN其實無咩用,除非你用意係聽歌,因為高清檔咁大,行1000M的有線LAN都無可能唔LAG,何況無線

4) 播BD file 一定要流暢, 唔好窒吓室吓同有Lag
只要配搭好的HDD,應該好多都做到

無,千幾蚊做到你都唔好信,否則人地做咩要5000幾銀買Display Card

5) 唔需要有內置hard disk, 亦唔需要Tunner同 上網同錄影功能 ==è I don’t need these functions

無意見

6) 唔要大部, 好似 HiMedia 300咁上下size 就OK

無意見

7) 最好有BD Full Meun 功能 =====> 有就最好, 真係冇就算.

無意見

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

買部HTPC啦

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

買部HTPC啦
edhuen 發表於 2010-4-23 16:06

My PC is already a HTPC

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

除了電腦,仍未有機可以播RMVB之餘,又可以出HD SOUND。