設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] iFi性價比極高產品蔗渣價錢燒鵝享受

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
好少換嘢(加另計)嘅我,聽人講iFi有D性價比一流嘅好嘢玩,主要係過濾HDMI內嘅雜訊同埋網路傳輸嘅雜訊,話蔗渣價錢燒鵝嘅享受,耳仔習慣咗套嘢係時候補一補佢

LAN PURIFIER PRO(光隔)可用於串流裝置,用喺Apple TV 感受好深,低頻紮實,完全唔似睇串流,當然要俾隻專用牛招番佢(iPOWERX)

HDMI ISILENCER 呢個用喺魅影9708 player低頻收緊咗啲嘢冇咁亂背景都靜埋,聽日插埋部Panasonic 9000,如有效果睇嚟都要再跌$,一件一忟一插嘅裝置,咁有效果真係不得了

HDMI ISILENCER(因為買咗兩個)另一個插左喺Sony xw5000投影機input,(先過濾從前級影像輸出長達10米嘅HDMI線,再經過HDMI isilencer)先入投影機,基本上一插已經有非常明顯嘅改善,由其白底嘅畫面之下更加顯著

LAN iSilencer現用於9708 input位再去nas,暫時最直觀嘅感受就係遙控器操作反應快咗,相信唔止係咁

評分

參與人數 9威望 +390 金錢 +310 收起 理由
ryan123 + 50 + 50
wayne0503 + 10 + 10 師兄報告詳盡,真正用家心得。
NOVOICE + 10 + 10 師兄報告詳盡,真正用家心得。
chhanthony + 80 + 80
goldberg0083 + 80
lungaska + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
fishbone8822 + 80 + 80
Manko + 20 + 20
toms110 + 50 + 50 師兄報告詳盡,真正用家心得。

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

勁!師兄一係唔入,一入就全餐,仲咁快有報告,我都係玩緊兩隻藍色手指仔咋,不過剩係個畫面效果對比返個價錢,我絕對敢講今年最高性價比頭幾位佢一定有份

評分

參與人數 2威望 +90 金錢 +90 收起 理由
Ep-71 + 10 + 10 葡萄
fishbone8822 + 80 + 80 葡萄

查看全部評分

鉑金玩家

toms110 發表於 2024-8-30 20:57
勁!師兄一係唔入,一入就全餐,仲咁快有報告,我都係玩緊兩隻藍色手指仔咋,不過剩係個畫面效果對比返個價 ...

佢呢個產品真係唔需要點煲已經有效果,啱啱醒起投影機input 2打機都會用,真係要數數手指先

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

cheungyunwai 發表於 2024-8-30 21:22
佢呢個產品真係唔需要點煲已經有效果,啱啱醒起投影機input 2打機都會用,真係要數數手指先 ...

伙記,再嚟半打。。。生力

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
cheungyunwai + 10 + 10 賣緊血

查看全部評分

白鑽玩家

好葡萄

連哥件老cf EP71 都話插左落atv 返唔到轉頭

睇來要死跟了

不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...

鉑金玩家

fishbone8822 發表於 2024-8-30 21:52
好葡萄

呢個價錢真係幾大就幾大,最多咪三個月食麵包

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問投影黑位會否好左?

鉑金玩家

nippon 發表於 2024-8-30 22:08
請問投影黑位會否好左?

主要係過濾雜訊用,不過早前有個黑龍江朋友上門搞完個調色,依家舒服晒

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

呢件ifi LAN iPurifier Pro

之前毒友們一出就whatsapp通知話買左

毒友們用LPS配aim type-c線作供電加aim na5+furutech NCF lan8

不論在聲音和畫面(apple tv/my tv super/uhd8000/z9x8k)己有不少提升

如換了純銀type-c線供電及aim na9 + aq diamond lan都比之前更好完全兩個境界

即係供電線和lan線越靚聲音和畫面提升就越大試挑戰用緊香港土砲頂级製作fiberbox ii

結果不成功這賽果係正常一個2399一個6660差不多有3倍價錢如不勝的話可以掉得

怎稱得上香港土砲老頂純光隔不過以當曰一試以二千元左右價位來說呢件光隔己相當不錯

而呢件hdmi ISILENCER又係一出就買左又向我放毒 去一看配合8k純银hdmi線出的畫面靓到不相信即時中毒

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

用喺Apple TV 睇 老年好聲D用....    感受好深,聲音上改善好大下

低頻紮實潛低左,高频分拆力都好左(睇得出人聲同背景有分離),完全唔似睇串流,