設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Let-Go

隻JL F110 粉碎式爛咗。。。師兄門有無乜好介紹?

銀級玩家

Let-Go 發表於 2024-8-29 08:48
🤣🤣🤣👍👍👍
v12+ 可能適合我啲,有Auto cal。
而家我越級挑戰,都唔係好識調,重有backfire, 擺位。😂

V12+低幾班,慢慢跟Q姐同CAKE哥佢地教學去玩,AV既樂趣

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Let-Go + 10 + 10

查看全部評分

Anthem MRX1140, 老秦7250, OPPO UPD203
M&K S150x3, M&K MP150x4, M&K V12+
Sony A9S

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

Let-Go 發表於 2024-8-29 07:22
真係12K左右。麻煩晒師兄通知。

你就好啦...

我重玩緊山寨土炮 ...

快 d 定返条邊可以玩双 sub (其實想怏又吾洗烦亦可以問下 象師父 ...我估差吾多價)...

我段估 v12+ 好玩又易玩過 JL112v2....

評分

參與人數 1威望 +30 金錢 +30 收起 理由
cakecake + 30 + 30 JL F系真係唔易玩

查看全部評分

星級玩家

Ep-71 發表於 2024-8-29 16:08
你就好啦...

都會搞埋隻JL F110 (請問象師傅係邊位呀?🙏🙏🙏)
而家調隻x12+,都唔係好識搞。個Bass level 已扭到最大,但見個 Drive 唔係好郁/震 (而網上,見到係出入震動得好明顯),但又似乎又有低音效果。係咪正常的😅

我又唔識check個wave form,可能遲啲要師兄們上門求救/教吓。😭😭😭

黃金玩家

76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我有個好好師傅專修理JL我刚刚都換咗邊

評分

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

Let-Go 發表於 2024-8-30 09:59
而家調隻x12+,都唔係好識搞。個Bass level 已扭到最 ...

師兄如唔介意睇下小弟既分享, 睇下可唔可以幫到你
https://post76.hk/thread-352918-1-1.html

如果唔backfire, EQ果part 試下拍去THX(我自己backfire用MK EQ)

評分

查看全部評分

鉑金玩家

AV newbie

Let-Go 發表於 2024-8-30 09:59
而家調隻x12+,都唔係好識搞。個Bass level 已扭到最 ...

鴨寮街樓上舖,幾好咖

我係拆個單元俾佢換膠圈,電子部份、唔知佢搞唔搞

評分

查看全部評分

人生如戲、戲如人生,箇中情節、何須認真

星級玩家

cakecake 發表於 2024-8-30 11:02
師兄如唔介意睇下小弟既分享, 睇下可唔可以幫到你
https://post76.hk/thread-352918-1-1.html

我就係一早睇咗Cake師兄你個Review,先放心入隻x12+的,之前從未接觸過MK。👍👍👍感謝🫰🫰🫰

剛才用電腦,播戲 Twisters,Lion king 2019先見到隻x12+會震動吓。電腦Spotify 聽重bass啲歌(Nothing else matters,Mockingbird),又真係唔乜見佢震;但知道有陣Bass係到。重以為隻野壞壞地 (定係條cheap subwoofer 線太鷄)。。。😅😅
而家睇戲(我乜都係電腦播),都真係另一層次的感受。
聽歌 (我而家個調校),啲bass就重未 blend in 到。

有機會都要Cake師兄指導吓🤣🤣🤣🙏🙏🙏👍👍👍
我 Denon A1H 配 Monitor Audio Tower Speakers (舊型號)。未入手個Audyssey MultEQ-X,因為太高深了。😭😭😭

跟機個 Audyssey 係咪把鬼的???😅😅😅 Cal 完,都係要自己Manual 改吓啲數字,setting,(大佬我唔識呢)
隻x12+先叫做好似 ‘’正常‘’ 啲。但我知應該仍有好大進步空間。

鑽石玩家

如果全部用電腦播放電影,留意返個動態真係要執!
同player播放,個動態係好唔同!
AB比較過就知!

評分

參與人數 2威望 +40 金錢 +40 收起 理由
Let-Go + 10 + 10 師兄報告詳盡,真正用家心得。
cakecake + 30 + 30 呢樣真

查看全部評分

銀級玩家

好多人都係因為X12+ 無V系APP AUTO CAL而卻步。
利申包括我在內
Anthem MRX1140, 老秦7250, OPPO UPD203
M&K S150x3, M&K MP150x4, M&K V12+
Sony A9S

鑽石玩家

RoyIp@FB 發表於 2024-8-30 16:40
好多人都係因為X12+ 無V系APP AUTO CAL而卻步。
利申包括我在內

我個情況係,因為X12+太高,所以擺唔到而選V12+!
至於個Apps,絕對有佢嘅方便之處!
有咗個Apps,喺調校上面,真係幫咗好多!