設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: toms110

[高清播放器] Zidoo UHD8000 派貨

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

Ricky1703 發表於 2024-8-29 12:42
想問吓各位買左嘅師兄,UHD8000 好唔好用 及 畫面係咪真係好靚 ?
因為我用緊 LX500 但都係睇 File 多,聽歌 ...

我本身入手佢都冇諗住聽歌,主要睇戲,貪佢有海報牆,我嘅至愛。
佢今代用咗新晶片,雖然唔係高級,但佢比起佢之前嘅5000同3000,畫質同音質都有明顯大幅提升,加上播片萬能,又有自動搵字幕嘅方便性,所以我自己就唔諗,即入

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
Ricky1703 + 50 + 50 師兄報告詳盡,真正用家心得。

查看全部評分

鑽石玩家

UHD8000早兩日有新FW升級,各位不幸升過上一個嘅,不妨留意吓,好多bug再修正咗

芝杜Z9X8K&Z30PRO&Z3000PRO&UHD8000升级固件v1.1.47 差分包
发布时间:2024-08-26
1.修复了TureHD音频倍速播放后,画面偶现掉帧的问题
2.修复了遥控器电源键设置成开机菜单后,按电源键偶现没有显示出关机菜单的问题
3.修复了TureHD音频偶现音画不同步的问题
4.修复了音乐库设置壁纸显示模式后,重启机器不生效的问题
5.增加了PLEX搜索功能
6.修复了个别影片23.976帧输出时,偶现卡顿的问题
7.修复了个别影片24帧输出时,偶现跳帧的问题
8.修复了个别片源蓝光导航黑屏的问题
9.优化了拉动进度条SEEK的反应速度
10.修复了个别影片帧率输出不对的问题
11.修复了个别影片29.97帧输出时,偶现卡顿的问题
12.优化了影片倍速播放功能
13.修复了个别影片不能播放的问题
14.增加了RS232蓝光菜单键(POP:#MEN TOP:#TOP)
15.修复了蓝光导航花絮比例显示不对的问题
16.修复了蓝光导航花絮时,菜单界面不能向上选择的问题
17.修复了个别影片快进快退后,画面会倍数播放几秒的问题
18.修复了EMBY不能输入空密码的问题
19.修复了EMBY按主页键退出后,再次进入不能加载数据的问题
20.优化了播放EMBY影片时,显示影片码率功能
21.优化了音乐库记忆播放功能
22.增加了海报墙预设字幕音频显示开关
23.优化了JELLYFIN播放功能
24.优化了播放电视剧时影片名显示集数
25.优化了法语显示
26.修复了第三方应用调用系统播放器不能挂载SMB的问题
27.修复了个别影片内置文本字幕AN8显示不对的问题
28.修复了个别4K120FPS影片,当4K60FPS输出时偶现卡顿的问题
29.修复了AI画质处理等级没有保存的问题
30.增加了自定义视频缩放功能
31.修复了蓝牙遥控器电源键长按功能不生效的问题
32.增加了ROON播放DSD多声道功能(仅UHD8000支持)
33.优化播放稳定性
34.优化系统稳定性

鉑金玩家

請問大家有冇set上下鍵為字幕提前/延遲?
我set咗但係function 唔到,大家有冇同一問題?謝謝

星級玩家

Ricky1703 發表於 2024-8-29 12:42
想問吓各位買左嘅師兄,UHD8000 好唔好用 及 畫面係咪真係好靚 ?
因為我用緊 LX500 但都係睇 File 多,聽歌 ...

我之前就係用Lx500 換咗依部後 淨系講畫面 我可以講好似換咗電視咁大分別 好有驚喜(竟然可以將部電視推去另外一個層次)

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
Ricky1703 + 50 + 50 恭喜Ching!

查看全部評分

星級玩家

toms110 發表於 2024-8-29 15:23
你好師兄,我又冇專登去撳佢出嚟睇,我過兩日試吓睇吓有冇呢個情況先

Thx

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

SaiSaiWong@FB 發表於 2024-8-29 17:00
我之前就係用Lx500 換咗依部後 淨系講畫面 我可以講好似換咗電視咁大分別 好有驚喜(竟然可以將部電視推 ...

我都係用Lx500﹐不過就主要睇碟冇玩file,昨晚試左陣UHD8000 睇file﹐畫面仲靚過Lx500﹐其他就要玩多幾日先知。

評分

參與人數 2威望 +100 金錢 +100 收起 理由
Ricky1703 + 50 + 50 恭喜Ching!
toms110 + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

鑽石玩家

DuckieSiu@G 發表於 2024-8-29 16:43
請問大家有冇set上下鍵為字幕提前/延遲?
我set咗但係function 唔到,大家有冇同一問題?謝謝 ...

呢個功能幾有用喎,等我星期日試一試先

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
DuckieSiu@G + 10 + 10 等師兄包膠

查看全部評分

黑鑽玩家

toms110 發表於 2024-8-29 17:58

我都用唔到

鉑金玩家

Diazico 發表於 2024-8-29 18:47
我都用唔到

咁真係要等佢有新firmware搞搞佢,之前用x9s依個功能超好用,又唔使撳入去字幕撳一大輪去較

鉑金玩家

toms110 發表於 2024-8-29 17:58

等你好消息,睇吓你升咗之後用唔用得到,但係聽你講好似有啲File讀唔到ISO