設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 劉一舟

[活動] 《勁揪俠》Kick-Ass (港版BD實物圖P.14, 英鐵實物圖P.18)

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

我入左二隻 , 其中一隻讀唔到 , 拎去比電腦睇又讀到, 不過都無心情睇晒, 都係決定去換碟.
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Kick-Ass行貨HK$!@)入手! 但係D畫質有D問題!? 每當有比較大動作嘅畫面時就出現橫線 (好似D殘影咁)! 我已check咗D線、PS3同埋部TV都無問題! 問題應該出自碟片本身。因為我睇其它碟一D事都無。

請問各位有買嘅CHing有無相同嘅問題呢? 我想攞番去換!
wopa1969 發表於 2010-8-12 02:30

各位CHing我琴晚去換番隻BD《勁揪俠》老細同我講原來我已經唔係第一個嚟換碟!老細話有位人兄換咗兩次添 第一隻完全睇唔到。第二隻睇到一半睇唔到!我原來已經算好彩(畫面淨係出現橫線)........!各位CHing好快D睇下有無事嘞
wopa1969 發表於 2010-8-14 02:03

我入左二隻 , 其中一隻讀唔到 , 拎去比電腦睇又讀到, 不過都無心情睇晒, 都係決定去換碟. ...
里奧 發表於 2010-8-14 02:06

我嗰隻用PS3播放完全冇問題,暢順非常,而且亦冇 "動作場面出現橫線" 的現象出現。

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

各位CHing我琴晚去換番隻BD《勁揪俠》老細同我講原來我已經唔係第一個嚟換碟!老細話有位人兄換咗兩次添{ ...
wopa1969 發表於 2010-8-14 02:03

嘩....我都未睇...驚驚地

進階玩家

昨晚用 PS3 睇完成套戲都冇各師兄所提的現象。套戲真係好正。臨尾個場復仇戲有D似「這個殺手不太冷」個女仔復仇的變奏版。

黃金玩家

回復 141# wopa1969
我都買左, 雖然睇到師兄的分享, 但係街睇過demo冇事, 所以入左, 一陣間試試先
希望唔會好似隻不死狗啦
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

我用PS3 , notebook 睇都無事 , 硬係用pioneer 就play唔到 , 拎去朋友到試佢部pionner 都係唔得 , 反而幫佢買果隻就無問題 , 乜機都play 到 .
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我用PS3 , notebook 睇都無事 , 硬係用pioneer 就play唔到 , 拎去朋友到試佢部pionner 都係唔得 , 反而幫佢 ...
里奧 發表於 2010-8-14 12:00

Pioneer算罷啦,而家喺BDP世代中,至差都算係佢咁濟,我部LX71都已被我打入冷宮.......

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Sony BD player 冇問題.....第日都係買反Sony.....Pioneer no way.......

講反套戲...真係正...有d係Kill Bill 同Pulp Fiction 混合版

黃金玩家

用pioneer睇完成齣戲, 冇上述的問題

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

係MK女人舖睇左陣, 覺得好重微粒, 定係佢播緊dvd? XD