設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: himsosmart

[4K/8K電視] 歲晚狠狠入手 LG G3 OLED 55" + Samsung Q990C 11.1.4 Soundbar

白鑽玩家

三星玩樂勲章

himsosmart 發表於 2024-2-15 18:17
效果接近無縫,不過G3是真無縫的哦

不過掛牆放置不合我家居,牆後係厠所,MiniLED太熱了,令厕所瓷磚也感覺有熱力,現在已放在電視櫃上,可能8k更加熱

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

avsuperman 發表於 2024-2-15 19:52
影相看看如何真無缝

前面的貼有相片,文字亦有相關描述

黃金玩家

昨天去過連鎖電器店, 睇下g3嘅價錢, 同時佢寫埋三年全機包保養, 佢嘅保養係咪咩都包呢,師兄方便pm個價錢嗎

白鑽玩家

三星玩樂勲章

himsosmart 發表於 2024-2-15 18:17
效果接近無縫,不過G3是真無縫的哦

同三星貼牆差好遠,三星似幅掛画,成幅贴晒,LG面版受背背影響,係離牆

星級玩家

avsuperman 發表於 2024-2-16 15:11
同三星貼牆差好遠,三星似幅掛画,成幅贴晒,LG面版受背背影響,係離牆

不跟你在此繼續討論這個了,你的圖也顯示了你那電視不是貼牆,簡直不知所謂

星級玩家

RoyChan@FB 發表於 2024-2-16 11:58
昨天去過連鎖電器店, 睇下g3嘅價錢, 同時佢寫埋三年全機包保養, 佢嘅保養係咪咩都包呢,師兄方便pm個價 ...

三年是包全機,而第四第五年只包壞屏,估計會收其他費用,到時看看有沒有用家反饋需要收費

白鑽玩家

三星玩樂勲章

himsosmart 發表於 2024-2-16 15:30
不跟你在此繼續討論這個了,你的圖也顯示了你那電視不是貼牆,簡直不知所謂 ...

你真係不知所謂,誤導玩家,你連無縫都唔知係乜,面板貼牆同離牆,LG差幾吋,咁都叫貼牆,一部75吋同55吋無得比,我唔回應咁無禮貌
Screenshot_20240216-152917_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20240216-153005_Samsung Internet.jpg

進階玩家

avsuperman 發表於 2024-2-16 16:21
你真係不知所謂,誤導玩家,你連無縫都唔知係乜,面板貼牆同離牆,LG差幾吋,咁都叫貼牆,一部75吋同55吋 ...

我既睇法呢就係咁.
LG G3 全機厚度 2.4cm,  佢個背掛架係完全收埋入機體內, 即係完全貼牆後都有2.4cm

而SAMSUNG QN900系列全機厚度只有 1.6cm 厚, 連埋個好薄既掛牆架, 雖然做唔到所謂既完全貼牆. 但視覺上無LG G3既2.4cm咁浮離幅牆

白鑽玩家

三星玩樂勲章

KinNg@G 發表於 2024-2-16 17:09
我既睇法呢就係咁.
LG G3 全機厚度 2.4cm,  佢個背掛架係完全收埋入機體內, 即係完全貼牆後都有2.4cm

中肯

星級玩家

KinNg@G 發表於 2024-2-16 17:09
我既睇法呢就係咁.

Ching 有做功課,很好,G3的確不是最薄,但其他人的評語話g3幾吋厚,另外我只說過貼牆,又沒說其他電視做不到貼牆,有人post自己張相都有條罅但又就話係貼牆,又話我誤導又盛,不知所謂