設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[請教] A95L 12月中用到而家都未用到D+,求請教

高級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
SONY A95L我由12月中正式安裝到而家,每次開D+係黑晒畫面乜內容都睇唔到
因為睡房的X85J我都睇唔到,我以為係D+個APP同SONY的GOOGLE TV撞左等修正,點知昨晚唔知乜事又搞好左
然後今早就再搞SONY A95L,但都係黑晒畫面乜內容都無
請問一下有無人識搞返A95L內的D+??
頭痛左好耐了

THANKS

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

重裝D+ 或電視回復出廠設定

高級玩家

SonSon 發表於 2024-1-24 10:24
重裝D+ 或電視回復出廠設定

兩樣都試過,唔得

黃金玩家

有冇打去技術支援, 可能幫到你

鑽石玩家

師兄,其實Sony啲產品的確係稍貴,其中一個原因係佢嘅售後服務又的確優於其他對手,電視機我用過好多品牌,最後屋企四部都用晒Sony,一有使用上問題打去客服大體都得到解決,服務幾好,好耐之前有一部過保兩個月壞咗,客服解決唔到,我堅持揾經理商量,卒之佢叫我追返兩個月前續保,再免費收返部機返去換底板,期間仲借咗一部新型號嘅電視畀我睇住先。見師兄嗰部係A95L新機,如果係我未過保當然第一時間打電話去叫佢派師父上門搞掂佢而唔係上科林求助,當然佢會先要求你響電話度跟佢指示逐步逐步試下修復,甚至請求你暫時授權佢登入你部電視搞搞佢,再唔掂先收返去整,大不了換過部畀你囉,唔使驚㗎師兄,但我用過另一個S牌,都係唔使驚,不過係驚都冇用,受氣。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
LeoChin@FB + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

三星玩樂勲章

BillBill 發表於 2024-1-26 18:05
師兄,其實Sony啲產品的確係稍貴,其中一個原因係佢嘅售後服務又的確優於其他對手,電視機我用過好多品牌, ...

Sony嘅售後服務真係冇得頂👍🏻👍🏻👍🏻

鉑金玩家

我12月中開始用XR-65A95L,我没有手動安裝Disney+,我用搖控制上按Disney+,之後登錄就睇到,一切正常。

鉑金玩家

三星玩樂勲章

sunhikari 發表於 2024-1-24 11:04
兩樣都試過,唔得

今日搞得掂未呀?

高級玩家

littlefat69 發表於 2024-1-29 18:07
今日搞得掂未呀?

先多謝關心,近呢個月其實好忙,都無再試D+
然後今日終於比我搞掂

原來佢d+有個好奇怪的位(唔知算唔算Bug),就係未登入前會黑屏,但打開手機app佢自己感應到叫你按下登入
如果手機係一早已經登入D+又無登出過,手機會顯示登入失敗(但電視會顯示登入成功)然後繼續黑屏
但如果先把手機app登出一次,然後再登入app,再用手機app把電視app再登入一次就會完全正常登入到就會有返畫面

只能說是滿奇怪的情況就是了

黃金玩家

sunhikari 發表於 2024-3-5 12:02
先多謝關心,近呢個月其實好忙,都無再試D+
然後今日終於比我搞掂

即係限制咗帳號 數量?