設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kingyan

[重低音] M&K 水貨集中討論

黑鑽玩家

Ep-71 發表於 2024-3-27 13:30
其實系有

改長就唔夠啦⋯⋯2510p呢個原裝托架爭緊啲力,再厚少少料會好啲

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

PepperFish@FB 發表於 2024-3-27 13:37
改長就唔夠啦⋯⋯2510p呢個原裝托架爭緊啲力,再厚少少料會好啲

尼套 2510p 當年第一次汁笠....我同另一個fd傻更更走去問kk...

經佢關係系 UK 搵到 一套 2510p x 10 + 5310p x 4  ONS   230v 電壓倉底貨...

但冇脚...(有都死啦!!!死重爛重...寄返尼好金)

好彩我己有三隻原廠脚...

原裝托架佢拍擋mm當年都話糸有D弱雞...(安装後會摇摇下 )

所以我按返原装托架尺寸自己搵車床佬用不鏽綱厚料diy過再搵車房仔焗柒...造左十隻

評分

參與人數 3威望 +50 金錢 +50 收起 理由
JKC710 + 10 + 10 霸氣
kingyan + 20 + 20
PepperFish@FB + 20 + 20 正到暈!

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

PepperFish@FB 發表於 2024-3-27 13:05
啲貨絕對穩陣12+搬運都方便,比我就回家先試都唔怕🤭我買15+箱都冇開直接車走 ...

Thx
多謝指教

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tong1810 發表於 2024-3-27 12:49
下午去買12+!
請教各位有冇要注意?用app 試?🙏🙏🙏🙏🙏

我買嗰時睇下有無花、單元有冇問題、著到機就返屋企慢慢試了

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

己買

評分

參與人數 4威望 +70 金錢 +70 收起 理由
ben1969 + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
PepperFish@FB + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!
Foreverwest + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!
kingyan + 20 + 20 個位FIT到呢

查看全部評分

星級玩家

呢一兩個月 因為隻V12+ 搞到身痕
加上之前隻denon av amp比隻貓整壞左 拎上代理維修態度差到離譜 加"底板壞"要用2/3機價整 最後放棄
再用估唔到既平價入埋部A1H
之前用開5.1.2 依家想加多兩隻後置天空 打算走明線 又要買線槽準備落手整
暫時set位 cal機 搞搞陣既時間 仲耐過坐定定睇晒成套戲

評分

參與人數 4威望 +60 金錢 +60 收起 理由
Ep-71 + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
kingyan + 20 + 20
ben1969 + 10 + 10 非常認同呀。
PepperFish@FB + 20 + 20 恭喜Ching!

查看全部評分

銀級玩家

三星玩樂勲章

買完又買~🥳

評分

參與人數 2威望 +40 金錢 +40 收起 理由
Foreverwest + 20 + 20 恭喜Ching!
kingyan + 20 + 20 恭喜Ching!

查看全部評分

銀級玩家

三星玩樂勲章

EpoWU@FB 發表於 2024-3-28 19:06
買完又買~🥳

V12+攞去維修嘅時候拆出嚟嘅零件, 大家可以比較一下~

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

EpoWU@FB 發表於 2024-3-28 20:13
V12+攞去維修嘅時候拆出嚟嘅零件, 大家可以比較一下~

師兄請解圖,上面的是巴斯出的, 下面的跟本全唔同, 不論做工或零件, 連LR RCA位都用錯色, 連IEC位置也不同好流吓

銀級玩家

三星玩樂勲章

kingyan 發表於 2024-3-28 22:53
師兄請解圖,上面的是巴斯出的, 下面的跟本全唔同, 不論做工或零件, 連LR RCA位都用錯色, 連IEC位置也不同 ...

RCA應該冇錯嘅,紅色嘅部分應該比白色嘅膠遮住咗所以睇唔清楚。 呢一幅圖就係喺我壞咗嘅V12+度拆出嚟嘅, 老闆係即場幫我換,十分鐘搞掂~