設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tennishk

[討論] 大兵小將BLU-RAY,全新都係賣$99。

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

讀書時期夜晚聽收音機,佢成日走上去陳海琪個節目度鬧啲西片靠特技,史泰龍同阿諾兩個冇料到,佢自己先係真材 ...
AV原人 發表於 2010-4-15 17:13

一朝得意,言行不一表露無遺.佢又真係好嘢,重理直氣壯........

銀級玩家

一句講晒:滿口仁義道德既偽君子

專業玩家

偽君子越睇越冇眼睇啫

高級玩家

咁唔通批評成龍的人都係冰清玉潔,純情小伙子 ,正義,誠實的化身 ,自問冇資格批評 ...
成龍大哥 發表於 2010-4-15 00:41

舊年特首自稱代表大部份香港人發表六四謬論俾人插到開花,最後要道歉先平息事件
而成龍作為少數非政治人物而又有足夠份量代表香港嘅人,而佢本人亦經常以此自居,佢代表我(香港人)作出啲失禮嘅言行,我(香港人)批評佢又有咩問題??如果你話要我係"冰清玉潔,純情小伙子 ,正義,誠實的化身"先有資格批評,咁不如由我去代表香港啦,你估扮代表咁易咩?!

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

每位演員都一定有人鐘意或討厭,依樣野無問題
大家都可以分享自己意見,但千奇唔好強迫人地要同
你一樣,以我自己爲例,我就唔會太因為演員既私生活
而影響我睇戲,如果係,我會錯過好多好電影,你可以話佢
人品有問題,形象差,佢又唔係我朋友,何需在意,
要明白電影能帶黎娛樂,何必要將佢選擇地label左呢?

入番正題,就我黎講,依套戲其實ok,有反戰意識,
只有投入套戲,我其實覺得幾有feel架

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
rboys + 5

查看全部評分

銀級玩家

講真唔鍾意成龍冇問題,加上佢拍左咁多部戲,真係睇厭都唔奇,不過話佢點唔著就冇需要啦,講真荷里活大把明星做 ...
成龍大哥 發表於 2010-4-14 23:52

牛華又係咁, 中基之前咪飛機單野咪仲勁, 但一樣可以番生,怪就怪80 後唔係睇佢d 戲大, 一睇就已經係小龍女事件,梗係玩死你啦,
當年討論區落藥真係種下左佢今日咁多人唔鐘意個理由!
但無可否認地佢d 言行又真係好過火,一次唔會死哂,係要加埋加埋好多次先"死實"!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

根本係大家睇厭左姐(加上成龍電影風格都差不多,),周潤發冇咩人憎佢啦,近年拍D戲有幾多套收得?又有幾多套好睇?

我唔憎成龍,佢私生活係點,或者公開言論係點,我完全唔介意,唔覺得係咩大件事,我純粹以戲論戲,近年佢D戲我亦唔多期望(都睇左咁多年,唔厭就假),戲的水準亦唔見得出色,但我對戲不對人!

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
rboys + 5

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都O係對戲不對人!

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

根本係大家睇厭左姐(加上成龍電影風格都差不多,),周潤發冇咩人憎佢啦,近年拍D戲有幾多套收得?又有幾多套好 ...
成龍大哥 發表於 2010-4-17 18:29

廿幾年前成龍真係拍過好多精彩既電影,雖然近年真係吸引唔到我入戲院睇,但我又唔覺真係咁爛!
成龍既私生活係點我興趣不大,佢既言論真係另人幾反感,
但係咪因為咁而將佢以前既成就抹殺晒呢!

我對周杰倫一向冇乜好感!佢既戲屎到唔屎,做既戲亦冇幾多套好睇,
但睇過佢套(不能說的秘密),我覺得真係唔錯,之前都開個POST推薦叫人睇。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

其實部戲相當好睇,認真的,

賣咁平好值得一睇,認真的,