設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[影音配件] Nanoleaf 4D 「無損式不佔HDMI」沉浸式"4D"效果智能燈!唔使$1,...

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

LeoChin@FB 發表於 2023-10-8 09:03
好靚喎,你係由底部中間開始黐條燈帶?

你可以咁做,參考其他師兄

鉑金玩家

AV newbie

iversonhui 發表於 2023-10-8 09:39
你可以咁做,參考其他師兄

中路入👍
呢部電視,好似唔係九千衣喎
溫提,右下角、條燈帶反咗

銀級玩家

LeoChin@FB 發表於 2023-10-8 09:03
好靚喎,你係由底部中間開始黐條燈帶?

係呀 我先貼4角舊膠(令一隻3m膠貼),之後用底中出(我用令一隻3m貼撕小小貼實第一個位我覺得呢個位一定特別重所以都係用隻實小小貼呢個位定好先)之後就可順方向慢慢撕燈帶紅膠紙慢慢痴靚,最後我有多走向中間收位多左都可以剪 寫錯左個hub not hue ,我覺得試disney 100個opening係最正

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
LeoChin@FB + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

AV newbie

Hobbyists 發表於 2023-10-8 10:53
係呀 我先貼4角舊膠(令一隻3m膠貼),之後用底中出(我用令一隻3m貼撕小小貼實第一個位我覺得呢個位一定 ...

如果我買到嚟玩、都會喺底部中間開始,就算校錯位,頭尾碰唔到頭,缺光位都係喺底(中),冇咁覺。
另外,係咪可以用個黑盒做埋開關咖?

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

LeoChin@FB 發表於 2023-10-8 10:43
中路入👍
呢部電視,好似唔係九千衣喎
溫提,右下角、條燈帶反咗

不是我的😂

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

iversonhui 發表於 2023-10-8 09:30
咁奇怪?正常係會有四角全着燈先(綠燈),之後你每個角調較返正確位置 ...

尋晚dele再裝一次就對得到4角了。
不過我想問你地會開少少燈睇,定全黑用呢個燈帶,因我發現全黑,佢右下角會經常唔著燈。
同埋會用4d 定3d 睇? 4d 經常會殘留色,3d 又唔會

鉑金玩家

AV newbie

Hobbyists 發表於 2023-10-7 20:44
55吋。控制器只係比電燈條同cam,控制個光係靠上面個cam望住個電視畫面佢望到左藍就藍右紅就紅,對曬4角就 ...

請問螢幕上嗰幾點,係咪可以調校咖?

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

terry0087 發表於 2023-10-8 11:17
尋晚dele再裝一次就對得到4角了。
不過我想問你地會開少少燈睇,定全黑用呢個燈帶,因我發現全黑,佢右下 ...

我試過全黑,又試過廳旁開廁所燈有少少光。
右下角冇光?會唔會係套套戲唔同?因為我試過有啲戲某一啲位出唔到,但睇另一套呢位又出到。
而且上下黑邊又有少少唔同
我未試過3D, 你試左3D冇殘影咪玩下囉

銀級玩家

LeoChin@FB 發表於 2023-10-8 11:19
請問螢幕上嗰幾點,係咪可以調校咖?

4角好似走馬燈可以校停係邊,個盒可手動開關前面有d模式都可手動模,但我一般用手機同siri開關

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Hobbyists 發表於 2023-10-8 12:10
4角好似走馬燈可以校停係邊,個盒可手動開關前面有d模式都可手動模,但我一般用手機同siri開關 ...

其實個四角燈既作用係?