設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: sk555

請尊重女性,尊重他人,尊重自己!!!

關閉 [複製鏈接]

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

OK, FULLY UNDERSTAND. NOW I KNOW I WAS WRONG TO BE GENTLE TO ALL MEMBERS HERE...AND I GOT THOSE UNHA ...
sk555 發表於 2010-4-12 17:21

其實只要有正面既回覆/題材,大家亦可暢所欲言, 就算係吹水區吹水減壓,互交朋友,亦唔係一定要用"Sex"做話題.相信黎得Post76既版友唔會為左"Sex, 寸人"而黎吧.

就今次事件應該早D關Post之事, 其實我亦想籍此話比大家聽, 管理人員未關Post唔等於冇Problem, 要知道各大版主或總管組各人有時真係未別黎得切睇晒所有Post. 係依個Moment係需要大家自律, 一切犯有版規之題目盡量不參與, 有需要時更可向各版大舉報, 甘樣大家就可以一齊同心合力攪好Post76. 從而令Post76帶比大家更多更好既資訊.

另外, 有D心底話想講, 我係今次事件對約12人發出既Warning, 可能有人覺得我太嚴, 乞人憎, 扮晒野, 但我想講有得比我選擇我真係唔想比, 開開心心過左扮睇唔到仲好啦, 但小瑟大人叫我做版管總務組, 就應該做番其崗位之責任, 冇理由扮睇唔到. 同時曰後每當有其他版主或版管組執行任務時, 他們同樣地係對事不對人, 不要令他們難做.

真係最後啦, 希望各位收到Warning既人唔好太介意Warning 1字, 只要唔再犯, 你地當係
"提醒" "Remind" 都可以. 第曰有機會見到一個甘乞人憎既版管, 記得比下面唔好打塊面!

謝謝各位!!!!!

Ken704

評分

參與人數 2威望 +8 收起 理由
sk555 + 3 我很贊同!
sunnyt + 5 我很贊同!

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

76team以經出黎explain佢地做法,唔需要人出黎評論什麼,而且都不知來龍去脈.......
很明白要manage一个forum要有立場,這是沒錯,而且處埋問題很有效率

另外,我不是要再追究什麼...但唔想再有人出黎加鹽加醩驚死無戲睇...

平日大家有玩有味笑話都未至於玩到今次咁...平時andy88佢地都唔會玩到咁,我未曾有過不快,大家知頂識收口
但今次matta722同hintel及其他人的言論我無參与其中而被佢地叫我同人"算jj"當獎勵,唔通咁做就因為我曾經post過一个有味笑話就可以要同人"算jj"?
我post笑話都提及希望大家唔好mind,just for fun!而个post的對象都係平日andy88玩開我地幾个个名,都係平日搞開笑....而且个post都玩得好斯文,如果有人出聲我會delete or 修改同道歉...!

今事引身到話"不知我底線",這是一個推責任的借口,我都無同佢地在"Big Mcin"的post內玩,何來与我底線有關!!!
而且未去到咁之前,我以經出post暗示我開始唔happy,佢地唔在意亦無戒心繼續玩到過火,呢d係佢地自心問題,唔好响背後話被人連類
舉例,唔通坐你隔離既同學偷野,你有樣学樣仲要再叻d爆格,跟住比差人拉,你就同差人講我爆格因為个同學偷野lor..........  
咁講通唔通.........

仲有,如果我要投訴,一早投訴幾十次,呢度有幾多人用過口花花撩女人既態度同我講野,很多都視而不見,而呢d人有些係剛知我係女性,有些只係版聚見了打左個招呼,回到76即輊輊挑挑咁說有味話,以為好好玩.....其實我早看在眼內及忍和不回覆,若我樣樣都投訴,又會变成76衰人,又會被說增加76工作量

一個女性在一个99.9999%男人的forum生存,我都調節過自己既接受程度很多次才能容入這个小社會,但始終很難取得平衡同生存....

重申,講得笑不代表唔洗尊重人,玩到咁盡

希望到這刻件事真的要完結,不要再多加說東說西好嘛,希望大家一起以此為鑑,能顧及大家感受

謝謝!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

Another question is, I don't really like 會員圖像用"性感女性",我見到以為入咗情色網,
版主請注意。唔 ...
kleehkg 發表於 2010-4-12 23:56

agree with u!!!

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

agree with u!!!
sk555 發表於 2010-4-13 00:20

5姐,我係依個Post都答左師兄, 我地會密切注意頭像情况, 謝謝!
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

5姐,我係依個Post都答左師兄, 我地會密切注意頭像情况, 謝謝!
Ken704 發表於 2010-4-13 00:32

ok, thx

1萬

三潮玩家

件事己經完結, 大家冇需要再討論/回覆! 謝謝 !

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

明白,五姐原來有小圈子,咁以後我地識做了。好多謝妳既舉報,呢次先可以立出守則。彈人地jj係妳自己係另一 ...
matta722 發表於 2010-4-13 00:40

多謝你的回覆,請問你口中的"你地"代表什麼?如何識做?
是否你与其他人一起杯葛我?
若你真心悔意何需理會咁多?
以此件事我都有了借鑑,是否相重標準見人見智
此段文章令你不快,在這跟你說聲對不起

1萬

三潮玩家

好啦各位!! 我已經提示唔需要再作任何討論/回覆.有咩問題可直接與小瑟,副版或總務組查詢.
如果發現再有人回覆,即時禁言30日, 立即生效!!!!!!

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

第二板 #13 我既回覆,再加 Ken704 版管都講左兩次話事情告一段落,講都講左成晚 ... 再有問題或唔服氣就 pm 我地。現在唔係玩公審,唔需要咁多人被見解 la。

我自問 EQ 皮氣都唔差,如果再唔比面我就唯有出手!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

5妹 唔需要太認真啦 基本上matta佢係無心之失 佢都以為妳玩得先至咁玩啫 我同妳啱玩都係夠放先致做 ...
andy88 發表於 2010-4-13 01:29

ANDY88, SORRY勒, 既然你對我呢個燥狂症既立場跟本 GET唔到, 亦都唔覺得我依家咁做係有咁既需要, 咁好簡單, 即係你跟本就唔接受我攪網既原則, 你唔接受我既原則我亦都唔需要比面你, 有冇需要發展到咁既地步呢係你講架咩??? 呢個網係你開你就可以講, 唔係既我諗你只可以當比出意見, 好似你依家呢個 POST, 你有尊重過我嗎?? 你有客氣討論嗎??? 我同你講過, 你呢D日常生活式既對答, 我跟本就覺得你係串緊我, 什麼"燥狂症"什麼"唔知乜Q嘢事", 跟本我一早已經唔想接受呢類討論係 76出現, 不過我都冇出聲由你地. 仲有, 什麼水清則冇魚呢D道理我跟本就唔認同, 呢個網唔係只得你地一班人係老友, 我自己都識好多其他冇你地咁多出文但見面都好多計傾既朋友, 我未聽過一個我朋友對你地呢D所謂"討論"係覺得應該係 76出現, 你講"我係度最開心既係因為可以亂黎一嚇", 對唔住, 你係度另我最唔開心既就係因為你係度"亂黎一嚇", 其他版友講野唔岩你聽就叫 "一堆擦鞋仔又斷章取義", 哈哈, 你跟本就唔適合係 POST76做版友, 你講過只係我出聲你就會唔玩, 好勒, 咁我依家講左勒, 希望你搵一個你覺得岩你亂黎既地方好好過你既日子勒~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.