設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[戲院分享] 2023全港影音玩家最常去的香港戲院 - 全民投票

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

疫情過後, 香港的戲院都大洗牌, 早幾年我地都有攪過全民投票究竟我地76人大家頭三位究竟去開邊幾間戲院呢?? 今年2023年我地都希望可以知道大家依家去開幾間的戲院有邊D, 之後就試下申請去做個評測同大家分享一下, 如果大家都有睇開戲, 不妨投下票啦!!!

尋日小瑟公佈左今年的名單,不過用直播方式做,希望大家唔好介意啦!
https://youtube.com/live/JJvEVq5Wsr8

✨ 今次投票有30日時間(截止日期 : 2023年10月5日)
每人可投最多10間你地常去的戲院
投票之後就可以睇到結果

多選投票: ( 最多可選 10 項 ), 共有 150 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
post76 2023 HK theater vote copy.jpg
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

k11 art house

銀級玩家

香港加油

我覺得有玩家庭影院嘅朋友反而好少去戲院睇戲,我有些經常幫襯戲院嘅朋友都係冇玩家庭影院

黃金玩家

對上去戲院睇戲無記錯係奇異博士第一集,之後都無再去過戲院睇戲

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

EzraMiller 發表於 2023-9-6 00:51
我覺得有玩家庭影院嘅朋友反而好少去戲院睇戲,我有些經常幫襯戲院嘅朋友都係冇玩家庭影院 ...

二睇啦, 我自己都有家庭影院, 但新戲都係想去戲院爆鑊勁的, 尤其係不時都想比對一下同屋企既感覺呢~!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

有版友PM我, 小左間MCL THE ONE, 岩岩加返上去, THX呀~

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

英皇戲院 螢幕最差

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

EzraMiller 發表於 2023-9-6 00:51
我覺得有玩家庭影院嘅朋友反而好少去戲院睇戲,我有些經常幫襯戲院嘅朋友都係冇玩家庭影院 ...

我唔同意

評分

參與人數 2威望 +100 金錢 +100 收起 理由
bellyjerry + 50 + 50 我都唔同意
matt88p + 50 + 50 我都唔同意 x 99

查看全部評分

鑽石玩家

小瑟 發表於 2023-9-7 09:46
二睇啦, 我自己都有家庭影院, 但新戲都係想去戲院爆鑊勁的, 尤其係不時都想比對一下同屋企既感覺呢~! ...

同意!我有玩開家庭影院,都鐘意去戲院睇戲,兩者可以共存。
戲院喇叭配合大環境果種聲音件頭/厚度,跟家庭影院係兩樣野
Sony VW500ES, LG OLED65E6P,
Magnetar UDP800, Panasonic UB9000GH1
Anthem AVM90, Krell Evolution 3250e, KAV-2250, Sunfire TGA-7401
Ken Kreisel K700 x 3, KS700 x 8, DXD-500 x 2

鑽石玩家

最鍾意去戲院睇戲, 其實戲院做到嗰個音場同埋嗰種氣氛, 遠距離大音壓大件頭, 屋企你點靚聲都冇辦法做到, 自己屋企個音場 同氣氛如果貼近到真係好聲嘅戲院嘅感覺已經好勁,
老實講淨係個對白已經輸咗😅😅,  莫講話好過....... 🤣
The one 近期開咗間新戲院, 用新系統KRIX speaker, 整體聲音平衡道, 音壓, 音場比例做得非常好, 唔會話任何一邊偏多偏小, 唔會誇張過龍, 成個聲都幾reference, 同埋最鍾意去好聲戲院係因為攞完reference, 返屋企可以照返佢嗰個音場感覺照set 返出嚟

評分

參與人數 2威望 +90 金錢 +90 收起 理由
rach + 80 + 80 非常認同呀。
Eddieyan + 10 + 10 hveu

查看全部評分